24. marraskuuta 2017

Kiitos kaukalopussin keksijälle!

 Vihdoin saimme ainakin hetken nauttia kunnon lumipeitteestä!  Talven tulo tietää lapsiperheessä kuitenkin pukemisen lisääntymistä. Mitä kovemmaksi pakkanen käy, sen enemmän saa vaatetta pukea. Onni onneksi sentään osaa jo itse pukea, vaikka toisinaan tarvitseekin apua hanskojen ja punttien saamiseksi hyvin. Pikkuinen taas ei pukemisestä tykkää yhtään vaan hän olisi mieluusti meidän oma Tarzan.
 Kun asutaan maalla ja talossa on vauvan lisäksi joukko isompia lapsia, saa autonkuljettajaa leikkiä kiitettävän usein. Kiitänkin suuresti sitä, joka on keksinyt lämpöpussin kaukaloon! Pikapyrähdykset on helppo ja nopea tehdä sujauttamalla vauva hattu päässä ja tumput käsissä sisävaatteissa pussin sisään kaukaloon. Eikä haittaa, vaikka vauva nukahtaisi matkalla sillä pussin avaamalla hänelle ei  tule liian kuuma.
 Arjen helpottamisen lisäksi vauva matkustaa talvella lämpöpussissa turvallisemmin. Paksuissa toppavaatteissa kun kaukalon vöitä ei välttämättä saakaan kunnolla kiinni. Kaukalon lämmössä taas vyöt saa takuuvarmasti hyvin ja tarpeeksi kireästi. Tämä turvavyöasia kannattaa muuten muistaa myös isompien lasten kanssa sillä paksut vaatteet ovat yhä samalla lailla riski turvavöiden jäämiseen liian löysäksi!
 Nykyään on kaukaloon sopivissa lämpöpusseissa hurjasti valinnan varaa. Arjen helpottamisen ja turvallisuuden lisäksi kaukalopussi voi tuoda iloa myös silmälle. Niin ja onhan tuollainen turvassa pussin sisällä uinuva pikkuinen niin hurjan suloinen näky♥

 Onko sinulla kokemuksia kaukalopusseista? Onko pussi mielestäsi arjen pelastaja vai turhake?

6 kommenttia:

 1. 2v esikoisen vauva-aikaan en ollut näistä kuullutkaan, mutta nyt tälle tämän syksyn vauvalle ostettiin kirpparilta kokeiluun, ja on kyllä juu ihan huippu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin?! Kirpparilta voikin löytää kaukalopusseja huippuhintaan sillä eihän nämä käytössä kulu :)

   Poista
 2. Tuo on kyllä tosi kätevä! :D Ja tuo on myös minusta kauniin värinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin tykkään tuosta pussista kaikin puolin! On myös todella lämmin sillä usein pikkuisella on hieman lämpimämmillä ilmoilla lähes jopa liian kuuma.

   Poista
 3. Varmasti todella kätevä, eikä yhtään hassumman näköinenkään :)

  VastaaPoista