9. kesäkuuta 2015

Akkojen hömpötyksii

 Meidän pienin rakastaa siskonsa koruja. Hän voisi pukea kaiken mahdollisen kerralla päällensä. Erityisen rakas on kuitenkin yksi helminauha, jonka Tellu pojalle antoikin ihan omaksi. Tämän helminauhan pieni pukee päälleen lähes joka aamu. Jos koru unohtuu aamulla, puetaan se viimeistään heti huomattuaan.

 Olen antanut siis pojan kulkea helmet kaulassa myös ihmisten ilmoilla. Kaupoilla lapset oikein imevät vanhempaa väkeä juttusille ja lapsia ihastelemaan. Tai pitäisikö sanoa kauhistelemaan?! Pojalla on helmet kaulassa! Kauhistelee sitä kyllä nuorempikin väki. Viimeksi pojan kummi ilmoitti, että pojalta pitäisi ottaa nuo akkojen hömpötykset pois. Miksi ihmeessä?
 Eikö pojat saa nykyään käyttää koruja vai värikö niissä ahdistaa? Eihän enää ole olemassa tyttöjen ja poikien värejä vaan ihan värejä. Jokainen saa mieltyä juuri niihin väreihin mihin haluaa. En aio siis jatkossakaan kieltää pienintä käyttämästä rakkaita helmiään. En kieltäisi vaikka olisivat vielä enemmän tyttömäiset. Kyllä meillä lapset saavat olla juuri sellaisia kuin ovat; omia ihania ja erilaisia persoonia.

 Mitä mieltä olet, onko meidän pienimmällä akkojen hömpötykset päällänsä? Saako poika koristautua helmiin?

4 kommenttia:

 1. Mun mielestä ihan ehdottomasti saa <3 Kyllä kaikilla lapsilla pitäis olla oikeus koristautua ja pukeutua niinkuin itse haluaa :)
  Meillä keskimmäinen poika tykkäsi aikoinaan pukeutua isosiskon prinsessamekkoihin ja keijusiipiin <3 Onhan ne nyt kauniita pojan mielestä siinä missä tytönkin :)

  T.Nadja/napsahduksia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni lapsi ottaakin varmasti mallia isosisaruksista. Jos siskolla on jotain päällä niin eihän se pieni lapsi ajattele sitä tyttöjen juttuna vaan tosi siistinä isojen asiana. Sama juttu toisin päin eli ei pienelle tytölle poikamaiset asiat ole poikamaisia vaan upeita veikkamaisia :)

   Poista
  2. Niinpä :) Meidän nuorimmainen tyttö 2vee juoksee veljien perässä leikkien leijonaa, painii, "taistelee" yms :D Ja prinsessamekkoja EI pue päälleen vaikka äti niitä koittaa tuputtaakkin <3 :D

   Poista
  3. Varmasti suloinen hurjimus :D Kyllä ne prinsessamekotkin vielä ehtii kiinnostamaan ja saat kysellä etteikö välillä jotain muuta kuitenkin :)

   Poista