7. syyskuuta 2014

Voihan luumu!

 Ihmettelimme noin kymmenen vuotta sitten muuttaessamme tähän taloon kahta pientä pensasta. Epätietoisuudesta huolimatta molemmat jäivät tontille, vaikka toinen siirrettiinkin tontin laitaan. Toisen viereen alkoi hiljalleen syntyä lasten leikkipaikka. Muutama vuosi sitten pensaiden arvoitus selvisi; ne olivat luumupuita! Tai siis olisivat olleet puita jos joku olisi niitä joskus leikannutkin. 

 Lapset ovatkin parina vuonna ulkoleikkien tohinassa saaneet maistella ihanan makuisia luumuja. Nyt molemmat puut ovat keväällä olleet hurmostilassa sillä luumuja on kauheasti! Mitä kummaa niistä osaisi tehdä? Jouluksi keittelin jo torttuihin hillot ja tehtiin lasten kanssa piirakkakin. Pikaisesti tuhoamisen lomassa tajusin napata sentään piirakasta yhden kuvankin. Resepti on taas niitä lasten kanssa mukavia sekoita pikaisesti-osion eli piirakka valmistuu helposti.



Valkosuklainen luumu-jugurttipiirakka

pohja:
1dl sokeria
2,5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl vaniljajugurttia

päälle:
luumuja
seos johon tulee
2 dl vaniljajugurttia
100g valkosuklaata
1 kananmuna
2g inkivääriä

 Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, jugurtti ja rasva. Sekoita sen verran että aineet tasoittuvat. Levitä voideltuun piirakkavuokaan.
Kuumanna 1 dl jugurttia kattilassa. Lisää valkosuklaapalat ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Ota kattila liedeltä ja lisää loput jugurtit, muna ja inkivääri. Halkaise luumut ja poista kivet. Laita luumut (joko puolikkaat tai isot halutessa vaikka viipaleina) pohjan päälle ja kaada jugurtti-suklaaseos päälle. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30 min.

 Meillä harvemmin käytetään maustettuja jugurtteja joten itse korvasin vaniljajugurtin maustamattomalla ja laitoin mausteeksi hieman vaniljaa. Koko piirakka oli tuhottuna hetkessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti