4. syyskuuta 2014

Pienelle taiteilijalle

 Tänään kaikki lapset ovat olleet heti heräämisestään lähtien erittäin kiukkuisia. Yritin aamusta piirrellä kahden pienimmän kanssa. Isompi teki vauhdilla punaisen auton ja lähti muihin hommiin. Pienempi piirteli koko ajan valittaen jopa vartin. Välillä yritin nostaa kyniä pois ja viedä känisijää muihin puuhiin, mutta siitäkös vasta kovempi huuto syntyi.

 Tellu on rakastanut piirtämistä aivan pienestä pitäen ja Pikkutäryllä innostus on aina ollut päinvastainen. Nuorin on tulossa siskoonsa sillä piirtäminen on yksi lempipuuhista. Pienillä lapsilla olen suosinut kolmiovärikyniä joissa ote tulee oikeammaksi heti. Nyt kuitenkin Jyrä sai lahjaksi kuukausi sitten Play doh merkkiset pienten liidut.


 Näistä liiduista pienikin saa varmasti otteen! A3 kokoisen paperin kun teippaa pöytään niin kyllä syntyy upea taideteos eikä tarvitse pelätä liidun eksymistä pöytäpinnalle. Ikäsuositus liiduilla on 2 vuotiaasta alkaen ja ovat kyllä normaalia kynää selvästi painavampia. Meillä Jyrä pitää ehkä kuitenkin enemmän niistä kolmiokynistä kun ne ovat oikeat kynät. Siis sellaiset joita sisaruksetkin käyttää. Nämä pienten liidut kelpasivat kunnolla vasta siinä vaiheessa kun Pikkutärykin niitä kokeili.

 Lasten kiukuttelun syykin muuten selvisi sillä kahdelle ääripäälle on jo noussut korkea kuume. Pikkutäry jatkaa vaan kiukkuaan ja vaikuttaa melkoisen voimattomalta. Tuttua energiapiikkiä ei ole näkynyt eli uskoisin kuumeen nousevan vuorokauden sisällä hänellekin. Johan tässä viime taudista olikin vissiin muutama viikko! Vai olikohan sitäkään? Onneksi nyt kuitenkin kaikki sairastavat kerralla eikä putkeen kuten yleensä! Joka tapauksessa eipähän tarvitse miettiä mitä sitä viikonloppuna tekisi vaan voi suosiolla vaikka taiteilla lisää tai löhötä joukolla sohvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti