Gluteenittomat Runebergin tortut
200g voita
½ dl sokeria
1dl fariinisokeria
ripaus vaniljasokeria
2dl jauhoja
80g mantelijauhetta
2dl piparinmuruja
hieman kardemummaa
2 munaa
1½ tl leivinjauhetta
reilu ½ dl kermaa
Päälle:
hilloa
1dl tomusokeria
noin 2tl sitruunamehua tai vettä
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja kerma. Paista 200 asteessa noin 15min.
Tortut voi kostuttaa lasten makuun paremmin sopivalla vesi-sokeriseoksella, mutta me laitoimme ennen paistamista torttujen sisään omenasosetta, joka riitti kostuttamaan leivonnaiset loistavasti. Perusversion saat korvaamalla gluteenittomat tuotteet tavallisilla. Piparinmurut voi myös korvata korppujauhoilla.
Maukasta Runebergin päivää!
Kiitti loistavasta reseptistä! Runenebergintortut on niin hyviä:) Meillä pyritään leipomaan paljon gluteenittomana.
VastaaPoistaMukavaa jos reseptistä oli iloa :) Tästä versiosta puuttui Runebergintortuille ominainen punssi tai karvasmanteliöljy, mutta sitähän voi halutessaan muutaman tipan lisätä.
PoistaOi, näitä pitäisi leipoa myös lasten mummolle joka ei enää nykyään voi syödä tavallisia runebergintorttuja! :D
VastaaPoistaNämä upposi kyllä vähän turhankin hyvin kahvin kaverina :D
Poista