5. helmikuuta 2018

Gluteenittomat Runebergin tortut

 Lapset rakastavat leipomista, joten täytyihän meidän tehdä satsi Runebergin torttuja, vaikka vadelmahilloa ei kaapista löytynytkään. Korvasimme vadelman omenahillolla, joka itse asiassa on alkuperäisessäkin reseptissä ilmeisesti ollut.
 Gluteenittomat Runebergin tortut
200g voita
½ dl sokeria
1dl fariinisokeria
ripaus vaniljasokeria
2dl jauhoja
80g mantelijauhetta 
2dl piparinmuruja
hieman kardemummaa
2 munaa
1½ tl leivinjauhetta
reilu ½ dl kermaa

Päälle:
hilloa
1dl tomusokeria
noin 2tl sitruunamehua tai vettä

 Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja kerma. Paista 200 asteessa noin 15min.

 Tortut voi kostuttaa lasten makuun paremmin sopivalla vesi-sokeriseoksella, mutta me laitoimme ennen paistamista torttujen sisään omenasosetta, joka riitti kostuttamaan leivonnaiset loistavasti. Perusversion saat korvaamalla gluteenittomat tuotteet tavallisilla. Piparinmurut voi myös korvata korppujauhoilla.
 Maukasta Runebergin päivää!

4 kommenttia:

  1. Kiitti loistavasta reseptistä! Runenebergintortut on niin hyviä:) Meillä pyritään leipomaan paljon gluteenittomana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa jos reseptistä oli iloa :) Tästä versiosta puuttui Runebergintortuille ominainen punssi tai karvasmanteliöljy, mutta sitähän voi halutessaan muutaman tipan lisätä.

      Poista
  2. Oi, näitä pitäisi leipoa myös lasten mummolle joka ei enää nykyään voi syödä tavallisia runebergintorttuja! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä upposi kyllä vähän turhankin hyvin kahvin kaverina :D

      Poista