31. tammikuuta 2018

Mitä meillä syödään? Kahden viikon ruokalista

 Viikonloppuisin meillä pähkitään aina yhdessä seuraavan viikon ruokalistaa. Jokainen perheenjäsen saa esittää omia toiveitaan, joita kohtuudella toteutetaan. Pojat esim. eläisivät pelkällä pinaattikeitolla ja -letuilla :D
 Aamupaloja ei ennalta suunnitella vaan tilanteen mukaan tarjolla on puuroa marjoilla, leipää ja hedelmiä, maustamatonta jugurttia / rahkaa myslillä sekä hedelmäsoseella/ hedelmillä/ marjoilla jne. Lounaaksi Onni syö edellisen päivän jämiä tai sitten tehdään jotain pikaista tyyliin uunimunakasta tai pastaa. Välipalalla taas on tarjolla vaihtelevasti hedelmiä tai marjoja, kurkku- tai porkkanatikkuja, leipää, maustamatonta jugurttia, kiisseliä, rahkaa, vispipuuroa, banaanilettua jne.

 Mitä meillä sitten syödään päivällisellä? Tässä kahden viikon ruokalistamme!
Vko 1
Ma Kanaa ja kasviksia, riisi
Ti Spagetti ja jauhelihakastike, salaatti
Ke Tonnikalakiusaus, salaatti
To Kasvissosekeitto, tuore sämpylä
Pe Hirvi-aurajuustolihapullat, perunamuusi, salaatti
La Liha-perunalaatikko, punajuuret
Su Naudanlihapihvit, perunat, salaatti. Marjarahka

Vko 2
Ma Lasagne, salaatti
Ti Mangokanaa, riisi ja salaatti
Ke Paistettu lohi, perunamuusi, kasviksia
To Merimiespihvit, punajuuret, porkkanaraaste
Pe Kanapuikot kermaviilikastikkeella, salaatti
La Karjalanpaisti, perunat
Su Hirvipaisti kermakastikkeella, perunat, paistetut sienet, salaatti Jäätelö

 Ruokaa laitamme usein yhdessä lasten kanssa, sillä lapset tykkäävät kovasti auttaa keittiössä. Kiirepäivät sekä muut erikoisuudet huomioidaan toki ruokalistassa ja usein viikonloppuisin syödään myös koko perhe ravintolassa tai vaikka nuotion äärellä metsässä.

 Millaisia ruokia teillä suositaan?

8 kommenttia:

  1. Kiva postaus. Meillä syödään paljon keittoja ja tietty perusruokia kuten jauhelihaspagettia, nakkikastiketta ja uunilohta.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitot on meilläkin suosiossa, paitsi tietyin varauksin märkää perunaa kammoavilla pojilla. Kala-ruuat myös katoavat hyvinkin nopeasti, mutta esim. perusmakaronilaatikko ei tahdo upota.

      Poista
  2. Hei Nanna! Piti tulla kommentoimaan, että kiitos blogistasi! Tykkään postauksistasi ja käyn aina kurkkaamassa ne :). Täällä on toinen useamman lapsen äiti. Haaveilen, että voisin jatkaa kotiäitinä pitkään, myös sen jälkeen, kun nuorin on täyttänyt kolme vuotta. Olen saanut blogistasi mukavasti vertaistukea :).

    Mukavia keväänodotuspäiviä sinne! Terv. A-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos piristävästä kommentistasi ja mukavaa, että olet viihtynyt♥ Toivottavasti haaveesi vielä toteutuu!

      Aurinkoisia päiviä ja ihanaa kevään odotusta♥

      Poista
  3. Kiva postaus! Meillä syödään arkena paljon keittoja, etenkin nyt talvella ihania, uuniruokia erityisesti jos kiireinen harrastusilta niin ed illalla laitetaan jo ruoka uuniin niin
    ei mene ruoanlaittoon aikaa kiirepäivänä. Pikaruokana lounaalle nopeita pastoja tai wokki juttuja. Viikonloppuna kun aikaa paremmin niin kalaa syödään mielellään ja viimeksi uuniperunat ihanilla täytteillä saavutti suosion. Millaisissa ravintoloissa käytte syömässä? Onko perheystävällisiä ravintola vinkkejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalaruuat ovat kyllä herkkua! Me pyritään käymään mahdollisimman paljon erilaisissa, mutta lapset rakastavat thaimaalaista ja kiinalaista. Viikinkiravintola uppoaa jo pelkällä ulkonäöllään meidän poikiin, jotka helposti uppoutuvat miettimään viikinkien elämää :)

      Poista
  4. Kiva postaus! Meillä syödään paljon pastaa ja keittoja (kiireisen päivän varalle on pakastimessa aina pinaattikeittoa). Ulkona me käydään silloin tällöin yleensä Rosso tai Mäkki ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Meillä ekaluokkalainen rakastaa pinaattikeittoa!

      Poista