24. heinäkuuta 2016

Suunnitelmat saavat muuttua

 Yksi loman parhaista puolista on, ettei tarvitse orjallisesti noudattaa mitään päiväohjelmia. Voi mennä täysin fiiliksen mukaan ja muuttaa halutessa suunnitelmia. Meidänkin piti eilen aamusta suunnata taas mökille ja olimme jo kaikki tavaratkin pakanneet. Aamupalapöydässä Pikkutäry kuitenkin alkoi puhumaan kuinka hän ei saa kunnolla edes nukuttua, kun jännittää pääseekö koko kesässä huvipuistoon. Hetkeäkään miettimättä todettiin miehen kanssa yhteen ääneen; tänään mennään! Mökkitavarat jäivät eteisen lattialle, kun perhe pakkautui autoon ja kippari johdattikin meidät Tykkimäen huvipuistoon.
 Kouvolassa päivä näytti kovin harmaalle, mutta lapset säteilivät onnesta. Muutamaan otteeseen mietittiin saadaanko vesisadetta niskaan, mutta onneksi lapset kastuivat ainoastaan vesiliukuradalla. Lähdön hetkellä hieman ennen huvipuiston sulkemisaikaa saatiin jopa nauttia auringostakin :) Pilvipoutainen sää sopikin päivän huvitteluun hyvin; ei ollut painostavan kuuma muttei mikään kylmäkään.
  Onnikin oli kenkien kanssa juuri ja juuri tarpeeksi pitkä saamaan oman rannekkeen. Arasta ja väkipaljoutta kammoavasta lapsesta ei ollut tietoakaan, kun Onni pääsi laitteiden kyytiin. Poika innostui huvittelusta jopa niin kovin, että olisi tahtonut kaikkein hurjimpienkin laitteiden kyytiin! Vanhempien onneksi Onnin pituus ei onneksi niihin riittänyt :D
 Meidän perheelle Tykkimäki on kyllä hurjan hyvä kohde pienuutensa vuoksi. Tellu pystyi vapaasti mennä haluamiinsa laitteisiin ilman pelkoa katoamisesta ja Pikkutärynkin uskalsi päästää hänen mukaansa, kunhan sovittiin, että kertovat minne menevät. Näin useinkaan yhden lapsen ei tarvinnut odotella kun sisarukset ovat laitteen kyydissä vaan kaikki saivat huvitella niin paljon kuin jaksoivat. Kaikille lapsille löytyi tarpeeksi mielekkäitä laitteita ja isommat auttoivat aina pikkusisaruksiaan.
 Ennen kotiinlähtöä kävimme vielä ihastelemassa minimaatilan eläimiä. Tai pyörähdettiin eläinten luona jo aikaisemmin päivälläkin, mutta silloin lapsia oli paikalla niin kovin paljon, ettei Onni tilanteesta nauttinut. Nyt hieman ennen sulkemisaikaa oli sopivan rauhallista jutella pupuille, lampaille sun muille maatilan eläimille :)
 Pikkutäry löysi nopeasti yhteisen kielen kukon kanssa ja heillä tuntui olevan kiivaat keskustelut :D Huvittelupäivä tuntui myös tehoavan pojan uneen sillä kotiin päästyä poika nukahti hetkessä ja aamukin alkoi tavanomaista myöhemmin. Nähtäväksi jää jatkuvatko hyvät unet vai alkaako seuraava kohde polttelemaan pojan mielessä :D

  Mitä yllättävää teidän viikonloppuunne mahtui?

2 kommenttia:

  1. Ihanaa - kiva, että teidän suunnitelmat joustivat lasten toiveiden mukaisesti! :D Meilläkin yhtäkkiä lapset halusivat uimaan vaikka ruoka oli valmiina.. annettiin ruuan odottaa ja uitiin pitkä tovi. Lähdettiin myös aarteenetsintään ja veneretkelle etsimään rapuja (LOL) ihan extempore.. Ihana kesä <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hauskalle! Kesällä on kyllä mukavan helppoa toteuttaa näitä toiveita, vaikka samalla laillahan se talvellakin onnistuu :)

      Poista