9. heinäkuuta 2016

Asenne ratkaisee kesälläkin

 Vesirokko on taas täällä! Voisin siis aloittaa tämänkin postauksen valittamalla, kuinka meidän pitäisi olla mökillä tai jopa kuinka meidän kesä on ihan piloilla eikä ikinä päästä yhtikäs mihinkään. Näille sairasteluille ei kuitenkaan mitään voi. Sen mukaan on siis elettävä, vaikka viikonloput mökkeilylle ja matkustelulle alkavat käymään vähiin, etenkin kun tiedossa on vielä parit juhlat. Ehkä koulun ja eskarin alettua kuitenkin riittää vielä kauniita viikonloppuja kesäriennoille?

 Olisin tänään voinut myös kiukkuisena valittaa isompien lasten kanssa kesäretkelle lähteneelle miehelle, että olen koko kesän sidottuna vain kotiin. Totuus on kuitenkin se, että enemmänhän minä lasten kanssa pystyn niitä retkiä tekemään. Miehellä on aikaa vain viikonloput, joten miksi hän ei saisi tehdä lasten kanssa jotain kivaa kodin ulkopuolellakin? Samalla isommat lapset eivät aina joudu kärsimään sairasteluista vaan pääsevät reissanneille kavereilleen kertomaan muistakin kun retkistämme kotiseudulla.
 Onni tietysti osoitti tänään koko päivän mieltä. Pojan olo oli kurja vesirokon kanssa, sillä hänellä suurin osa näppylöistä on päänahassa, jonne ei niin vain rasvaa laitetakaan. Toki isän pojasta tuntui myös pahalle jäädä yksin äidin kanssa kotiin. Siinä pojan nukahtaessa huutokonsertin päätteeksi syliini päikkäreille, mietin kuitenkin kuinka omalla asenteellaankin voi vaikuttaa kesään. Voisimme itkeä piloille mennyttä kesää tai sitten voimme elää ja nauttia päivästä kerrallaan. Aina ei tarvitse mennä ja tehdä vaan tärkeintähän on olla yhdessä ja nauttia loman kiireettömyydestä. Joskus on myös itse valittava se kurjempi osa, sillä perheen hyväksi toimiessa ei voi vain viedä niitä parhaita paloja.

  Aina voi myös lohduttautua ajatuksella, ettei sääkään ole lomailijoita suosinut tai kuinka ensi kesää ei ainakaan enää vesirokko pilaa. Tulee toki mahdollisesti uusia esteitä tai harmeja, mutta mitäs niistä?! Naurua, haleja ja mansikoita olemme ainakin saaneet tänä kesänä ja niitä varmaan saa jatkossakin. Onni ja onnistuminen koostuvat loppujen lopuksi niin kovin pienistä ja yksinkertaisista asioista.

 Iloista viikonloppua♥

4 kommenttia:

 1. Mahtava asenne.:)
  Onneksi hyvät kelit jatkuvat yleensä pitkälle syksyyn. Silloin kerkeää viikonloppuna tehdä vielä monta kivaa reissua. :)
  Mukavaa viikonloppua sinne myös.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Tällä asenteella kurjat sairastelut eivät niin kurjille tunnu vaan joka päivässä on jotakin hauskaa :) Ja ellei syksyllä kelit suosi niin onhan niitä kivoja paikkoja hurjasti sisätiloissakin!

   Poista
 2. Kyllä asenne ratkaisee! :D Harmillista että teillä menee ohi hyviä mökkeilypäiviä mutta olen ihan täysin varma että hienoja päiviä tulee vielä myöhemminkin. Tsemppiä rokon parantamiseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Rokkopotilas nukkui jo yön rauhallisemmin eli eiköhän tämä voiton puolella ole ja eilen sairastunut kuumepotilaskin on jo virkeämpi :) Ehkäpä siis päästään nauttimaan kunnon helteistä ensi viikonloppuna :D

   Poista