23. helmikuuta 2016

Suksi luistaa

   Päivä on jo pidentynyt mukavasti. Tellulla oli eilen kova hätä ehtiikö tänään hiihtämään laisinkaan ollessaan koulusta kotona vasta puoli neljältä. Pikaisen välipalan ja läksyjen teon jälkeen ehti kuitenkin hienosti hiihtelemään useamman kilometrin ja Pikkutäry sitkeästi seurasi koko ajan perässä. Vasta pimeyden tullen heidät sai sisälle vaihtamaan monot kenkiin :)

  Eihän täällä meillä mitään latuja ole eli kunnon hankikelit olisi kivat! Oikeastaan Pikkutäry oli oikean ladun ensimmäistä kertaa nähdessään ihan ihmeissään. Tuossako pitäisi hiihtää? :D Helpompaa ja nopeampaahan se hiihtäminen oikealla ladulla on, mutta meidän lapset nauttii kovasti tästä hankihiihdostakin. Ei heitä meinaa kuvaan saada, kun vauhdilla ovat jo menossa eteen päin :) Tykkääkö muut lapset vielä hiihtämisestä?
  Nyt lumien tultua ja hiihtoloman aikaan on monella varmaan mietteissä myös suksien osto. Viime vuonna kerroinkin lyhyesti jo sopivan kokoisista suksista täällä, mutta ajattelin vielä muistin virkistykseksi asian kerrata. Pienemmillä lapsilla sopivan kokoiset sukset on siis lapsen mittaiset 80cm pitkällä 80cm, 90cm pitkällä 90cm jne. Tämä pätee aina 115cm asti. Sen jälkeen suksien koko menee suunnilleen näin
115cm pitkällä lapsella sopivat sukset 120cm ja sauvat 85cm
120cm pitkällä 130cm ja sauvat 90cm
125cm pitkällä 140cm ja 95cm
Suksissa siis kasvunvaraa saisi olla enimmillään 15cm ja tietysti hiihtotyyli vaikuttaa suksen pituuteen. Meillä on sen verran ihanne tilanne, että lapset pääsee hangen kestäessä kokeilemaan vapaata tyyliä vanhoilla suksilla ja sitten koon mukaisilla hiihtelevät perinteistä. Monoja ja suksia löytyy käytettynäkin edullisesti loistokuntoisia, mutta jos kotoa löytyy suksille useampi hiihtäjä, kannattaa keväällä alestakin katsella. Aina kannattaa myös muistaa ostaa oikean tyyppiset monot siteeseen. Saatoin kerran vahingossa unohtaa kirppiksellä katsoa, kun innostuin oikean kokoisista puuttuvista monoista. Onneksi kaverilla oli sopivat sukset ja käyttäjä etteivät jääneet nurkkiin pyörimään :)

 Mukavia talvipäiviä♥
 

8 kommenttia:

 1. Oi, kyllä meidänkin pitää nyt mennä hiihtelemään! Viimestään viikonloppuna kun alkaa lapsilla hiihtoloma :)
  Meillä kyllä tykkää isommat hiihdellä, pikkusille vielä uusi juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen etenkin kun ilmeisesti aurinkoakin olisi välillä taas tulossa :) Meillä nää on aloittaneet hiihtelyt jo todella aikaisin. Onnikin pieniä pätkiä käveli ylisuurilla suksilla jo viime vuonna :) Onneksi saatiin nyt tarpeeksi lunta hiihtelyyn niin meilläkin on lomalla enemmän tekemistä :)

   Poista
 2. Oi mitä hiihtäjiä :D Meillä olisi juuri meidän 4-vuotiaalle suksien hankkiminen edessä kun lähdemme Åreen muutaman viikon päästä, joten nuo kokovinkit oli tosi hyödylliset. En siis koskaan aiemmin ole ostanut lapselle suksia. Hahaa.. :) Ajattelimme nyt loppujen lopuksi ostaa ihan uudet, sillä pikkuveli tulee kovaa vauhtia perässä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa jos oli hyötyä :) Uutena mekin ollaan yleensä sukset ostettu, sillä eihän nää miksikään mene ja käyttäjiä löytyy omasta takaa sekä välillä vierailevia tähtiäkin :)

   Poista
 3. Meillä juuri tänään hiihdettiin ja kaikki lapset tykkää siitä todella paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka lumen kolaaminen viikonloppuna tökkikin pahasti, on ihanaa, että hiihtokelit ovat vihdoin täällä :)

   Poista
 4. Meillä myös suksien hankinta juuri näinä päivinä ajankohtainen! Tuli kyllä nämä vinkit talteen !

  Meillä Napa ei ole koskaan hiihtänyt, saa nähdä mitä tuumaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos näistä vinkeistä oli iloa :) Hiihtäminen taitaa olla sellainen puuha, joka jakaa lastenkin mielipiteitä. Toiset ei jaksa kuin ehkä sekunnin ja sitten on kuten nää meidän lapset eli suksia vaikeampi saada jalasta pois :D

   Poista