21. helmikuuta 2016

Seikkailupäivä kotona

 Toivoin taannoin vielä lapsille hiihtokelejä, mutta nyt toivon kovasti jo kevättä. Kaksi vuorokautta lumisadetta takana ja pihaa on kolattu urakalla! Onneksi ihana naapuri yllätti ja aurasi pahimmat tuiskupaikat traktorilla :)Vielä tänään ei siis olla ehditty hiihtelemään, mutta kylmästä tuulesta ja pyrystä huolimatta ulkoilusta on nautittu :)
 Tykkylumi on myös hieman aiheuttanut minulle harmaita hiuksia sähköjen pätkiessä pitkin päivää vähän väliä. Ostimme joku aika sitten hajonneen ladattavan lyhdyn tilalle patterisen Led-lyhdyn ja nyt kun sitä olisi tarvittu, se ei toiminutkaan! Kynttilät ja vilkkaat lapset ovat mielestäni hieman huono yhdistelmä, mutta onneksi takka ja taskulamput toivat valoa ja kynttilöitä laitettiin vain varmasti lapsiturvallisiin paikkoihin.

 Tänään päivän jo hämärtyessä me siis retkeiltiin ja syötiin välipalaa olohuoneen lattialla tunnelmavalaistuksessa :) Sähköjen pätkiessä uunissa hautuva ruoka oli aivan nappivalinta. Ellei sähköjä olisi tullut takaisin, padan olisi voinut kypsentää takassakin :) Hampaanharjaus pimeässä taskulampun valossa oli lapsista vain hurjan hauskaa, etenkin Pikkytärystä, joka sai juuri viikolla vilkkuvan valomiekkahammasharjan :D
 Pikaisesti tätä naputtaessa uuden sähkökatkon varalta, tässä ei taida oikeastaan olla päätä eikä häntää :D Halusin vain tulla kertomaan, että ikuisuuden kestävät pyryt ja sähkökatkot voi ottaa myös seikkailun kannalta. Kuka kolaa isoimman kasan ja valloittaa isoimman lumivuoren? Kuinka taskulamppu tuikkii kuin tähti leikkinuotion yläpuolella? Tai kuka kömpii ensimmäisenä telttaan nukkumaan? Eikä sähköttömänä iltana haittaa, ellei jääkaappia pysty avaamaan. Retkellähän usein herkutellaan mehulla, pähkinöillä, rusinoilla yms. mitä kaapista nyt löytyykään :)
 Loppuun voin kyllä tunnustaa, etten jaksa enää kolata. Olen ihan puhki ja jäässä. Nyt haaveilen vain lämpöisestä suihkusta ja puhtaista hiuksista (mikähän on kun tuntuu että rasvoittuu heti pesun jälkeen eikä aineen vaihtokaan auta?) sekä ennen kaikkea unesta. Huomenna toivottavasti jaksaa taas paremmin.

 Kauniita unia♥

4 kommenttia:

 1. Hih :D Ihania seikkailuja teillä <3 Ja toivotaan että nuo sähkökatkot nyt loppuisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina seikkailuun ei tarvita mitään ihmeellistä :) Ja valitettavasti tänäänkin päivällä on sähköt vielä pätkineet useita kertoja, mutta katkot olleeksi olleet hyvin lyhyitä :)

   Poista
 2. Oi! Teillä on ollut jännät hetket kun olette pimeässä pärjänneet :D Lapset nauttii tällaisesta "erähengestä" omassa kodissa. Muistan, että meidän mökillä viime kesänä oli samanlainen tilanne. Lapset nautti, mutta mina en ehkä ollut ihan yhtä kärsivällinen sähköyhtiön suuntaan.. hahaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei onneksi ollut kovaa pakkasta niin pysyi talo hyvin lämpöisenä, mutta täällä on näihin katkoksiin totuttu. Yksi päivä vielä menee itsellänikin seikkailumielellä, mutta sitten alkaa kärsivällisyys ja nokipannukahvit riittämään :D Ei sillä eihän nokipannukahvissa mitään vikaa ole, mutta ennemmin sitä nauttisi luonnon helmassa kuin omassa pihassa.

   Poista