25. tammikuuta 2016

Lumilinna pakkaslumesta

 Monessa perheessä on varmasti odotettu kovasti suojalunta. Meilläkin lapset ovat malttamattomina odotelleet lumilinnan ja lumiukon rakentamiskelejä. Pakkaskelit jatkuvat yhä ainakin tämän päivän, mutta meillä pojat aloittivat rakennuspuuhat jo eilen. Kuinka kummassa tämä on mahdollista?

 Viime vuonna teimme täällä suojalumesta lumilinnaa laatikon avulla. Sama tekniikka toimii kyllä pakkaslumenkin kanssa! Pakkaslumestakin pystyy siis rakentamaan ukkoja ja linnoja kunhan lumesta saa ilman pois ja lumikiteet tarttumaan toisiinsa. Käytännössä tämä tehdään siis tunkemalla muovilaatikko täyteen lunta kovasti painellen ja taputellen.
Parasta tässä rakentamisessa on, että puuhaa riittää varmasti kaikille. Etenkin pienille intohimoisille lumityöntekijöille :D Onnihan ei olisi malttanut puuhaa lopettaa laisinkaan!
 Valitettavasti kuvaajani ei suostunut ottamaan kuin muutaman kuvan, koska valokuvaus häiritsi itse rakentamista :D Ehkä tässä joskus alkaa itsellä huimaus helpottamaan ja omat voimat palautumaan niin, että pääsen itse linnaa kuvaamaan. Siihen asti puuhakasta alkuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Hahaa.. vähän erilaiselta näyttää tämä projekti verrattuna meidän eiliseen yritykseen! Eli kiitos vaan vinkistä. :D Tänään sää näyttää jo siltä, että lumesta voi muovailla käsinkin jotain rakennelmia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyyli kuin tyyli, pääasia että on hauskaa ja voi leikkiä lumilinnaleikkejä :) Tännekin luvattiin plussakeliä jo huomiseksi, mutta saa nähdä sulattaako vesisade samalla linnaa. Onneksi näitä kuitenkin pystyy aina rakentamaan uusia :D

      Poista