28. maaliskuuta 2013

Kuningas ei ja hajoilevat housut

 Meille on tainnut muuttaa kuningas ei. Aamusta iltaan talossa raikuu vain hirveä huuto EI, EI, EI ja vielä kerran EI. Niin Pikkutäryn uhma vain pahenee. Aamulla huusi täyttä huutoa tunnin, koska ei olisi halunnut pukea vaatteitaan itse. Julmana äitinä en auttanut sillä eihän meillä mihinkään kiire ollut ja tiedän pojan kyllä hienosti osaavan. Ja osasihan tuo kunhan vaan ensin lopulta luovutti. Myös äidin laittama ruoka saa vastaukseksi 'En syö', äidin ehdottamat puuhat ovat ehdottomasti EI ja jopa herkuille sanotaan ei. Tosin herkkujen osalta hyvin nopeasti Pikkutäry myös tajuaa virheensä ja ilmoittaa sen mitenkäs muuten kuin huutamalla. Toisinaan kaiken tämän huudon keskellä oma olo tuntuu kovin väsyneelle ja tekesi mieli juosta ovesta ulos ja kovaa. Pikkutäryn onneksi en kyllä enää toviin juoksentele ja hän osaa kyllä senkin käyttää hyväkseen.

 Tellun uhma on onneksi tällä hetkellä suvantovaiheessa. Hänen kanssaan on oikein mukavaa ja helppoa. Tyttö koettelee vaan äitiään housujen kestävyydellä. Olen kuvitellut poikien kuluttavan housuja, mutta osaa sen taidon näköjään tytötkin. Leggarit ovat ihan kertiskamaa ja näköjään eskariinkin kannattaisi ostaa vaan kiltisti esim. niitä H&M:n halpoja ulkohousuja ettei alkaisi äitiä itkettää. Pääsiäislomalle saapui tytön lisäksi viikon eskarikäytössä olleet Reiman toppahousut joissa oli iso reikä! Onneksi olivat 60 prosentin alella hankitut niin ei ihan yhtä paljon harmita. Tarkoitus oli loman jälkeen ilmojen salliessa pakata tytön mukaan jo kevyempää vaatetta eli Ticketin fleecevuorinen puku vaan raaskiiko sitä mukaan laittaakaan? Josko kiltisti metsästäisi vain jostain halpoja ulkohousuja? Kevätvaatetus meillä onkin vielä kokonaan hankkimatta tai mummolla on kyllä taas lapsille tuliaispussi tulossa ja jemmasta saattaa jotain sopivaa löytyä, mutta jostain pitäisi saada kyllä voimia alkaa paneutumaan kevätvarustukseenkin ennen kuin on liian myöhäistä.

 Nyt raikuu taas tuttu huuto, joten tämä ilkimys kiitää uusiin seikkailuihin. Saa nähdä onnistuuko illan vieraille rahkapiirakan leipominen vai tarjotaanko heille vaan ihan pelkkää rahkaa. Mukavaa pääsiäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti