9. kesäkuuta 2017

Mikä polkupyörä 7-vuotiaalle?

 Meidän kesän lapsen, tulevan ekaluokkalaisen suuri toive on ollut jo syksystä lähtien saada uusi polkupyörä. Poika onkin kasvanut siihen tahtiin, että toive onkin erittäin ajankohtainenkin. Vaikka liian suurellakaan pyörällä ajo ei ole turvallista, ei liian pienellä pyörällä ajeleminen ole enää niin hauskaa. Uusi pyörä luvattiin siis synttärilahjaksi ja sankari esitti toiveen puna-mustasta värityksestä. Pikkutäryn toiveet täyttäviä 24" pyöriä löytyykin ainakin muutama vaihtoehto
Puky crusader 399€ Polkuped                                                         Madison Rage 549€
Helkama Scorpion 449€                                                                  Jupiter Lazer 329€ Prisma

 Vaihteiden määrissä näissä pyörissä ei ole isoa eroa, mutta Puky on ainut jossa ei ole jalkajarrua. Haussa on kuitenkin kestävä ja hyvä polkupyörä, jolla pärjää täällä maalla. Pyörän on myös tarkoitus siirtyä sitten aikanaan Onnin käyttöön. Kuulisinkin mielelläni käyttökokemuksia poikien 24" pyöristä! Neidillä kun tuo pyöräileminen ei ole ollut ihan yhtä vauhdikasta ja rämäpäistä :D

8 kommenttia:

 1. Meillä on pojalla nyt kolmatta kesää käytössä Frogbikesin 24-tuumainen pyörä: Frog 62

  Ympäri vuoden on tuolla ajellut nyt reilut kaksi vuotta ja edelleen kaikki toimii kuten pitääkin. Jalkajarrua ei ole, tosin sitä ei ole ollut missään muussakaan meidän lastenpyöristä. Vaihteet on toimivat ja lapsen helppo käyttää. Frogeissa on minusta aika pitkä ajoasento, sopivat pitkäselkäisille lapsille.

  Meidän poika ei kyllä ole sieltä rämäpäisimmästä päästä, joten siinä mielessä en pysty kestävyyttä arvioimaan :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä❤️ Täytyypä tutustua tuohon vielä tarkemmin myöhemmin :)

   Poista
 2. Meillä ei vielä pojilla ole noin isoja pyöriä käytössä mutta yksi on varma ja se on, että polkimet kannattaa olla metallisia. Muoviset hajoaa alta aikayksikön (toki nekin saa vaihdettua).. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan totta! Vaikka polkimet on helppo vaihtaa, ei sitä viitsisi kuitenkaan jatkuvasti olla tekemässä :)

   Poista
 3. Mä varmaan ostaisin ton Helkaman, koska merkki... :D Eikä sen merkin takia, vaan siksi että yleensä olleet huippukestäviä. Ja jalkajarru olis tietty plussaa. Enkä ehkä ylittäis kolmea vaihdetta, mutta makuja on monia. Kaikki varmasti ihan hyviä, mutta jos paikanpäälle pääsee katsomaan niin voi valita parhaan päältä :)
  Mulla on toooosi huonoja kokemuksia ns. edullisista pyöristä jotka jäljittelee jotain merkkipyörää, joten ne jättäisin väliin jos haluaa vaihteiden toimivan ja pyörän kestävän kovaakin menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti noissa edullisissa pyörissä voi olla huippujakin mukana, mutta yleensähän se laatu maksaa :) Polkupyörä on yksi niistä ostoksista, joihin haluamme satsata, sillä huono, epämukava pyörä jää usein sitten myös vähemmälle ajolle.

   Poista
 4. Meillä ostettiin pojalle tunturi bomber. 3-vaihdetta, ehdottomasti jalkajarrullinen ja takana lokasuoja, ei ole sateella kiva kun ajaa niin rapa roiskuu selkään jos ei ole lokasuojaa... Poika on tykännyt kovasti pyörästä ja äiti myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunturin pyöristä meilläkin on ennestään kokemuksia. On myös totta, että lokasuoja on kyllä ehdoton, mutta käsittääkseni niitä saa onneksi myös ostaa irtona, ellei pyörässä valmiiksi sellaista ole :)

   Poista