25. lokakuuta 2016

Talvi tuli vihdoin takas!

 Me ollaan viime päivät nautittu syyslomasta, joten koneella ei juurikaan ole tullut oltua. Jo ennen lomaa leikkimielisesti glögimukillinen palkintona arvuuttelimme minä päivänä saataisiin kunnolla ensilunta. Esimakua talvesta, kun todella usein on sattunut saamaan juurikin syyslomalla ollessa. Ja tulihan sitä taas tänäkin vuonna tai oikeastaan sataa vieläkin!
 Päivän ohjelmaa ei siis liiemmin tarvinnut aamulla miettiä. Lapset suorastaan syöksyivät lähes suoraan sängyistään ulos. Vaikka itse en vilukissana talvea rakastakaan, oli ihanaa katsoa valkoista ympäristöä. Aivan kuin se loputon pimeys olisi hetkessä kadonnut! Onhan luminen maisema niin kovin kaunista! Oikeastaan itselleni iski kunnon joulufiilis ja söimmekin tänään riisipuuroa sekä tuhosimme purkillisen sitä glögiä.
 Siinä missä Tellu teki innoissaan lumiukkoja ja oli lumisotaa, Onnille kaivettiin esiin koko kesän niin kovin kaivattu lumikola. Onni aamulla huusikin innoissaan lumen jäädessä maahan "Äiti, äiti, talvi tuli vihdoin takatin! Nyt mä pääsen aulaamaan!" Kuinka hyvälle mielelle toisen riemua katsellessa voikaan tulla?!
 Kauanhan tästä ilosta tuskin saa nauttia, mutta ensilumesta tuli ainakin riemuittua kunnolla. Päivän ulkona riehumisen jälkeen, ei lapsilla nukahtaminen kestänyt kovinkaan kauaa :)

 Onkos muualla jo päästy lumileikkeihin? Odotatteko talvea vai onko se pakollinen paha?

4 kommenttia:

 1. Ihana mini-lumiukko! :D Meillä satoi räntää tänään - se ei kyllä ollut yhtään niin innostavaa omasta mielestä mutta lapset olivat jo innoissaan ulkona kielet ulkona nappaamassa räntää suuhun. Hihii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä onkin, että lapset on aina ensimmäisenä kieli pitkällään hiutaleita suuhun napsimassa :D Meillä harrastettiin nimittäin ihan samaa! Ja osittain täälläkin kyllä tuli ei niin ihanaa räntää, mutta lapsille kaikki taivaalta satava valkoinen on lunta :)

   Poista
 2. Hitsi, meillä on ihan synkkää ja märkää vielä! Näillä leveyksillä tosin lumisesta talvesta saa harvoin nauttia, mutta ainahan sitä voi toivoa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti toive toteutuu! Täälläkin kyllä taitaa tänään jo sadella vettä eli ei kyllä ole mistään pitkästä ilosta kysymys. Tulipahan ainakin huomattua mitä lapset vielä talveksi tarvitsevat :D

   Poista