27. toukokuuta 2015

Lasten kesään kotimaista

 Kesä tekee tuloaan ja monella on varmasti kesävaatteet mielessä. Päätin hieman katsoa millaista tarjontaa kotimaisista vaatteista löytyisi. Valinnan varaahan löytyy, joten kaikki eivät päässeet mukaan. Suosikkieni lisäksi yritin etsiä ainakin itselleni vieraampia tuotteita, ajatuksella josko joku niistä innostuisi.

 Ensimmäisessä kollaasissa on Suomessa suunnitellut ja valmistetut. Osalle näistä yrityksistä on myönnetty avainlippumerkkikin!

1. Murun krokotiilit 32€. Luomupuuvillaiset lastenvaatteet valmistetaan 100% Suomessa.
2. Tirnukan  vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan kotimaassa, mutta kankaiden alkuperää en heidän sivuilta saanut selväksi. Mekko 28€
3. Paaperon vaatteet tulevat lapista, mikä näkyy heidän vaatteissaankin. Kullerokukkamekko 48,90€
4. Höön Liina-mekko 39€. Merkin suunnittelu ja ompelu tapahtuu Suomessa. Materiaalien kudontamaa  taas on ilmoitettu tuotteiden tiedoissa.
5. Hilla Clothingin kankaatkin valmistetaan ja painetaan Suomessa. Pienimmälle testiin ostamani vaatteet ovat säilyneet todella hyvinä. Voin siis suositella! Body 16,95€ ja haalari 19,95€.
6. Melli Ecodesignin luomupuuvillaiset vaatteet ovat kankaita myöten kotimaisia. T-paita 24,90€ ja huppumekko 47,90€.


 Sitten on olemassa vielä isompi joukko merkkejä joiden suunnittelu tapahtuu Suomessa. Näistä löytyy paljon omia suosikkejani.
1. Aarrekidin vaatteet on meillä kaikkien lastenkin mieleen. Luomupuuvillainen Aarremetsä T-paita 29,50€ on valmistettu Portugalissa.
2. Mainion luomupuuvillaiset vaatteet tulevat vastuullisesta tehtaasta Intiasta. Merkin housut ovat etenkin Pikkutäryn suosiossa ja niiden malli sopiikin hoikalle poikalle hyvin. Eripari-collegeshortsit 32,90€  ja Soranen T-paita 24,90€.
3. Blaa! olisi kesän mallistoista varmasti yksi minttuun ihastuneen Tellun suosikeista, jos koot riittäisivät. T-paita ja shortsit 16,95€/kpl.
4. KUI Designin pupupari mekko 39€  on varmasti pienten pupufanien mieleen.
5. Lumoan vaatteet valmistetaan suomalaisomisteisella tehtaalla Portugalissa. Taimi-mekko 49€
6. Ihana Papu on myös yksi meidän suosikeista. Luomupuuvillainen Sade T-paita 28€
7. Gugguun vaatteet ovat vakuuttaneet minut laadullaan. Frillatoppi 39,50€

 Pienikin satsaus suomalaiseen työhön kannattaa! Jos jokainen meistä ostaisi lapselleen edes sen yhden kotimaisen kesävaatteen, toisi se lisää töitä Suomeen. Me ostetaan ainakin, ostatteko tekin? Kommentteihin saa toki laittaa muiden nähtäväksi myös tästä puuttuneita suomalaisia!

 Nyt lähden haaveilemaan kesästä pimeyteen toivoen migreenin menevän ohi ennen kuin ehtii kunnolla iskeäkään.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Sieltä olen ihastellutkin muutamia tyttöjen juttuja, jotka meille on jo pieniä ja katsellut poikien housupuolta :)

      Poista