29. maaliskuuta 2015

Äidiltä toiselle

 Lapset ja heidän hyvinvointinsa ovat erittäin lähellä sydäntäni. En siis epäröinyt hetkeäkään, kun minua pyydettiin kertomaan teille "Äidiltä toiselle"-projektista. Projektin perusidea on lahjoittaa käytetty äitiyspakkaus Mufindin vuoristokylään Tansaniaan. Äitiyspakkauksessa toivotaan olevan kaikki vaatteet tallessa, mutta niiden ei tarvitse olla alkuperäisiä äitiyspakkaustuotteita. Jos siis haluat säästää omalle lapsellesi muistoksi jonkun tuotteen, voit aivan hyvin korvata sen vastaavalla tuotteella. 

 Joku varmasti ihmettelee, miksi Afrikkaan muka toppavaatteita lähetettäisiin? Mufindissa lämpötila voi kuitenkin laskea jopa nollan tienoille ja perheiden koditkin ovat maalattialla varustettuja ruohokattoisia savimajoja. Alue on erittäin köyhää eikä perheillä ole lukuisia vaatekertoja. Siksi olisikin tärkeää saada pienet ihmisenalut suojattua kylmyydeltä. Jokainen meistä kai toivoisi omalle lapselleenkin rakkautta ja lämpöä?

 "Äidiltä toiselle"-projekti siis pyrkii suojaamaan avuttomat vauvat kylmyydeltä jakamalla lahjoitettuja äitiyspakkauksia raskaanaoleville äideille HIV-testausta vastaan. Mufindissa uskotaan vielä vankasti noituuteen ja äitiyspakkauksen avulla odottavia äitejä yritetäänkin saada poppamiesten sijaan käyttämään lääkäripalveluja. Yli 90% kaikista lasten HIV-tartunnoista on saatu raskauden, synnytyksen ja äidinmaidon kautta, mutta riittävän ajoissa aloitettu estolääkitys vähentää riskin prosenttiin. Eikö olisi hienoa olla auttamassa näitä perheitä ja antamassa pienille mahdollisuuden terveempään elämään!?

 Näitä perheitä voit auttaa toimimalla seuraavasti:
1) Kasaa äitiyspakkaus ja liitä halutettasi mukaan pieni viesti, kuva, piirrustus tms.
2) Lähetä pakkaus täältä löytyvien ohjeiden mukaan.
Helppoa, vai mitä!? Lisäksi voit auttaa viemällä sanaa eteenpäin. Haasta mukaan vaikka kavereitasi! Tai onko sinulla tai tuttavallasi yritys, joka voisi sponsoroida projektia? Myös sellaiselle avulle on tarvetta. Lisätietoa "Äidilta toiselle"-projektista löydät täältäToivottavasti mahdollisimman moni teistä osallistuu tähän projektiin tavalla tai toisella!

Sydämellistä palmusunnuntaita!

2 kommenttia: