29. joulukuuta 2014

Hieman lasten suksista

 Meillä kaikki lapset ovat alkaneet hiihtää jo todella pieninä. Edellisessä postauksessa perheen pienin hiihteli pukin tuomilla 110cm:n remmisuksilla käsissään itseään isommat sauvat. Väärinhän tuo oli (joulupukki ei ole tainnut lahjaa valitessaan kovasti nyt ajatella) sillä hiihtovarusteissa ei saisi liikaa kasvunvaraa olla. Ymmärrän lahjan antajaa kuitenkin sillä on kovin hankalaa löytää alle 80cm:n mittaiselle sopivia suksia! Sauvoja vielä saa sentään lyhennettyä.

 Löysin pienen etsimisen jälkeen jopa yhdet 80cm:n sukset XXL:stä. Hintaa näillä varmasti pienten poikien mielestä hienoilla Cars-suksilla on alessa 34,9€. Meidän minimiehelle nämäkin olisivat periaatteessa liian isot.


 Itse olen ehdottomasti heti alkuun jo monollisten suksien kannalla. Mielestäni hyvät ja ennen kaikkea oikean kokoiset välineet tuovat opettelemiseen lisää miellekkyyttä. Toisaalta jos lapsi jaksaa hiihtää vain sen minuutin tai pari voi monojen kanssa tuhrautua enemmän aikaa kuin itse hiihtämiseen. Pikkutäry taisi kuitenkin olla 2-vuotias kun hiihteli jo ihan pelkästään monollisilla suksilla.

 Minkä kokoiset sukset ovat sitten lapsille oikean kokoiset? Vielä Pikkutäryn kanssa on helppo noudattaa ohjetta hiihtäjän pituus = suksien pituus. Pikkutärylle siis olisi sopivat  joulupukin pikkuveljelle tuomat 110cm:n sukset ja 80cm:n sauvat. 115cm:n pituisella lapsella sukset voivat olla jo 120cm pitkät ja 120cm pituinen käyttäisi 130cm pitkiä suksia.  Kasvunvaraa lasten suksissa saisi suositusten mukaan olla enintään 15cm. Suksien vähäisen käyttöajan vuoksi kannattaakin katsella käytettyja kirpputoreilta sillä lähes uudenveroisia voi löytää edullisestikin! Monollisissa malleissa vaan kannattaa muistaa varmistaa monon ja siteen yhteensopivuus.

 Missä iässä teillä on lapset alkaneet hiihtelemään ja millaiset ovat ensisukset olleet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti