1. joulukuuta 2014

Joulukuun ekan kirjapaketti

 Vihdoin on aika avata joulukalentereista ensimmäinen luukku ja aloittaa myös blogin kalenteri. Aina kaikki ei mene kuten on suunniteltu, mutta se on vain elämää. Tarkoitus oli tästä ensimmäisesta luukusta paljastua tekemäni lokerikkokalenteri, jolle olisi ollut käyttöä myös joulun jälkeenkin. Ei löytynyt ainoasta askarteluliikkeestä mustaa tai valkoista paksua huopaa, joten oli tyytyminen harmaaseen. Harmaan ostettuani etsiskelin ensin kiinnostustani uudelleen ja sitten silmäni ärtyyntyivätkin vaihteeksi niin ettei ompeleminen enää olisi tuntunut mielekkäälle. Oli siis keksittävä muuta ja lapsille toiset kalenterit. Isommille lapsille löysinkin Legokalenterit mukavasti viimetingassa ostettuna 25% alella.

 Meillä lasten joulun odotukseen liittyy tiiviisti tonttujen tuomat yllätykset ja jokapäiväiset jouluiset pienet askertelut tai askareet. Ensimmäisestä adventista alkaen myös päivittäiset joulusadut kuuluvat joulurutiineihimme. Kirjastoista löytyy joulukirjoja mukavasti ellei joku ahmatti vie lähes kaikkia nenän edestä kuten meille nyt jo kahtena vuotena on käynyt. Onneksi kotihyllyssä on jonkin verran joulukirjoja ja tänään aamulla lapset löytävät tontun tuoman kirjapaketin.

 Riina Katajavuoren Joulupukki ja korvatunturin väki-kirjan pitäisi siis viedä iltapäivällä lapset suoraan joulutunnelmaan. Mielenkiintoista nähdä miten tämä kotimainen uutuus pärjää lasten kestosuosikeille eli Mauri Kunnaksen joulukirjoille. Tuo alla oleva harmaa paksu huopa taas odottaa käsittelyä, joten katsotaan myöhemmin tässä kuussa mitä siitä vielä keksimmekään!

 Huomenna blogin joulukalenterista paljastuu jo ihan sitä mitä pitääkin eli puuhaa lapsille ja miksei aikuisillekin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti