5. heinäkuuta 2017

Kesäiloa lapsille- haaste + 10 vinkkiä ilmaisiin kesäpuuhiin

 Kesällä kiireetön yhdessäolo on parasta. Vaikka joskus lapsella pitää olla tylsääkin, jotta hän saisi käyttää myös luovuuttaan, on mukavaa keksiä yhteisiä puuhasteluja. Yhteisiä kesämuistoja saisi toki helposti esim. huvipuistosta, mutta kaikille se ei ole mahdollista. Kesään mahtuu myös monta päivää, joten ihan ilmaistakin tekemistä tarvitaan.
 Kokosin teille 10 vinkkiä ilmaisiin kesälomapuuhiin:
♥ Tehkää yhteinen pyöräretki tai käykää pelaamassa kesäisiä pelejä. Lapset on luotuja liikkumaan, joten jalkapallo, frisbeegolf jne. vie heiltä myös mukavasti ylimääräistä energiaa.

♥ Anna lasten käyttää luovuuttaan oman kesänäytelmän tekemiseen. Esityksiä voi kehitellä, vaikka useita erilaisia ja yleisöksi voi pyytää isovanhempia, kummeja yms. Tai entä koko perheen yhteinen näytelmä? Näytelmän lavasteita voi tehdä pahvista ja kodin tavaroista.

♥ Tutkikaa läpi alueenne ilmaiset kesätapahtumat, museot, eläinpihat yms. Yleensä kesällähän on paljon erilaisia kesätapahtumia, joten ottakaa rohkeasti osaa kiinnostaviin!
♥ Hakekaa kirjastosta kesälukemista ja viettäkää luku- ja satuhetkiä nurmikolla

♥ Yöpykää ulkona. Ellei omalta pihalta löydy leikkimökkiä tai varastosta omaa telttaa, voi telttaa kysyä myös lainaksi. Toisaalta lapsista on kyllä kivaa nukkua ihan taivasallakin esim. trampoliinilla tai terassilla. Vai riittäisikö rohkeus jopa metsän keskellä laavulla nukkumiseen?!

♥ Nauttikaa vesisodasta! Suomen kesässä ei myöskään voi sateilta välttyä, mutta nauttikaa siitäkin. Kesäsateessa kirmaus on lapsista yleensä vain hauskaa etenkin jos vanhemmat lähtevät ilotteluun mukaan!
♥ Tehkää eväsretkiä puistoon, uimarannalle, metsään jne. Suomesta löytyy hurjasti monia ilmaisia kohteita, joissa lapset viihtyvät, joten jos mahdollista tutkikaa myös eväsretkeillen naapurikaupunkien tarjontaa. Lisää yhteistä kivaa tekemistä saa, kun eväät tehdään yhdessä aloittaen esim. ihan sämpylän, pizzan tms. teolla.

♥ Käykää onkimassa. Hyvällä tuurilla lapset saavat kalasaaliin, josta riittää tarinointia pitkäksi aikaa ja saa ruokaakin pöytään.

♥ Järjestä lapsille aarteenetsintä. Aarteen ei tarvitse olla mikään suuren suuri tai ihmeellinen, sillä usein jännittävä etsintä on itse aarretta hauskempaa.

♥ Nauttikaa luonnon antimista. Opetelkaa tekemään esim. kukkaseppeleitä tai ehkä näin kylmänä kesänä voisi pajupillikin vielä onnistua!
 Hyvään lomaan ei tarvitse isoa budjettia eikä jatkuvaa tekemistä. Onhan loman tarkoitus lepokin. Suomessa on kuitenkin paljon lapsiperheitä, joille jo pelkästään kesäloma on iso taloudellinen rasite. Etenkin koululaisten perheissä lomalla ruokamenot kasvavat väkisinkin. Omat lapseni saavat uusia polkupyöriä, käyvät huvipuistoissa, nauttivat mökkeilystä sekä leirielämästä jne. On kuitenkin olemassa paljon lapsia, jotka eivät omieni tavoin pääse edes kerran kesässä jätskikioskille. Voitko kuvitella miltä tuollaisesta lapsesta, joka ei lomalla tehnyt "mitään", loman päätyttyä tuntuu muiden kertoessa innoissaan huvipuistokäynneistään tai jopa ulkomaanmatkoistaan?!

 Haastankin teidät kaikki kynnelle kykenevät lahjoittamaan köyhien perheiden lapsille kesäkivaa! Avun toimittaa perille Brother Christmas ja osallistumistapoja on kaksi:

 1) Voit hankkia lapsiperheille kesäiloa eli esim. lahjakortteja jätskille, syömään jne. huvipuistojen rannekkeita, leffalippuja yms. elämyksiä. Näitä lahjoituksia vastaanottavat 20.7 asti:
Helsingissä Ipanainen ja Turussa Li'l Decor

2)Voit lahjoittaa rahaa kulttuurilahjojen kautta tääältä. Kulttuurilahjat lisäävät lahjoitukseesi 20%

Tätä haastetta saa toki myös jakaa eteenpäin!  Mikäli sinulle heräsi haasteesta kysymyksiä, vastaan toki mielelläni. Laitetaan yhdessä hyvä kiertämään ja annetaan mahdollisimman monen lapsen kokea kesän huveja♥

 HUOM!!! Keräysaikaa jatkettu viikon 29 loppuun asti

4 kommenttia:

 1. Ihana kesälista - lapset tosiaankin nauttivat kaikenmoisesta ulkona olemisesta! Vesisota on myös meidän listalla tänä kesänä.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja meillä ainakin lapset nauttivat ulkona puuhastelusta myös sateella! Vesisota onkin hurjan hauskaa ja yksi lämpimien päivien suosikeista :D

   Poista
 2. Kivoja juttuja olet koonnut. Ehdottomasti pitää ottaa osaa tuohon hyväntekeväisyysjuttuun. Hienoa, että nostit sen esiin täällä!

  VastaaPoista