8. joulukuuta 2016

Kaurakeksit

 Toisinaan on hyvin vaikeaa keksiä askartelua tai puuhaa, josta tykkäisi yhtä kovasti niin 3-vuotias kuin 10-vuotiaskin. On kuitenkin yksi juttu, joka uppoaa aina. Lapset rakastavat leipoa! Jouluvalmisteluihin kuuluu toki pipareiden teko, mutta leivotaan meillä paljon muutakin. Usein mennään helpoilla sekoita ja paista ohjeilla, sillä niissä ei tarvita apuani kuin korkeintaan uunin käyttämisessä.

 Ostin joku aika sitten kiireissäni arpajaiskoriin täytteeksi ison rasian mustikkakauralastuja. Tuota isoa rasiaa katsellessaan Pikkutäry huokaili syvään. Meillä on nyt syksyn ajan käytetty pojalla todella paljon kotimaista kaurajauhoa ja muistin jauhopussin kyljessä nähneeni uuden kaurakeksien ohjeen. Niinpä me testasimme sen heti sopivan paikan tullen.
 Tämä resepti on siis peräisin Myllärin gluteenittomasta kaurajauhopussista ja meidän mielestä nämä keksit ovat hurjan hyviä! Vai voikohan meidän omia enää kekseiksi sanoa, sillä lapset tekivät näistä valtavia :D
Kaurakeksit
125g voita tai margariinia
2,5dl sokeria
1 muna
1tl vaniljasokeria
2dl kaurajauhoa
2,5dl kauraleseitä
1/3tl leivinjauhetta
Sulata rasva ja lisää siihen sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna ja vaniljasokeri. Sekoita leivinjauhe ja jauhot erillisessä astiassa ja lisää seos taikinan joukkoon. Nostele nokareita pellille (jätä väleihin riittävästi tilaa) ja paista ylätasolla 175 asteessa noin 14min. Jäähdytä.

2 kommenttia:

  1. Nam! Emme ole leiponeet keksejä pitkiin aikoihin, lukuunottamatta pipareita valmistaikinasta.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pipareiden leipominen onkin kivaa ja taikinan syönti muka salaa lapsista varmaan vieläkin kivempaa :D

      Poista