20. syyskuuta 2016

Täyden kympin tyttö

 Täältä tulee teidän täyden kympin tyttö! Näin kätilö kymmenen vuotta sitten sanoi, nostaessaan Tellua syliini. Otsikkoa ei siis kannata pelästyä, sillä tässä postauksessa ei ole tarkoitus kehua kuinka mahtava, kymppejä kokeista keräilevä neiti meillä asuukaan. Ei sillä onhan oma lapsi vanhempiensa silmissä miltei täydellinen ja koulukin sujuu Tellulta kiitettävästi. Nyt kuitenkin päätin välillä kertoa millainen 10-vuotias meillä asustaakaan.
 10 asiaa Tellusta:
♥ Tykkää lukemisesta, eläimistä ja askartelemisesta. Tyttö ahmii paksun kirjan päivässä ja kotimme olisi eläintarha, ellei tytöllä olisi ilkeitä, rajoittavia vanhempia.
♥ On kova neulomaan, ompelemaan ja kutomaan. Puikoilla on juuri valmistumassa pehmokoira ja Onnin pehmot saavat siskon toimesta vähintäänkin tarpeeksi uusia tyynyjä ja peittoja jne.
♥Viihtyy metsässä, vaikka vihaakin itikoita ja hirvikärpäsiä. Mustikat katoilevat usein ennemmin suuhun kuin ämpäriin, mutta sieniä neiti kerää erittäin mielellään. Onhan yksi Tellun lempiruuistakin sienikeitto.
♥ Liikkuu mielellään kesällä pyöräillen ja talvella hiihdellen. Tytön haaveissa olisi uusi pyörä sillä vanha on jäänyt jo pieneksi. Pieni pyörä ei silti vauhtia hidasta :D
♥Vihaa huoneensa siivoamista. Tätä en kyllä ihmettele, sillä 6-vuotiaan pikkuveljen käsitys siisteydestä ei ole ihan samaa luokkaa kuin 10-vuotiaan täydellisyyteen pyrkivän.
♥ Rakastaa asusteita, koruja, kynsilakkoja, vaatteita jne...
♥ Haaveilee yhtä vaatesuunnittelijan ammatista.
♥Sisustaa mielellään omaa kolostaan
♥Vain yksi väri on ylitse muiden; minttu
♥ Opettaa mielellään Onnille uusia asioita, muttei niin usein kuin Onni tahtoisi eli aina :D Koulu, kaverit ja harrastukset ovat tytölle selvästi tärkeämpiä.

 Vaikka meille vanhemmille olisi toisinaan korvatulpat tarpeen ja ovet saavat kyytiä, on suuri onni saada olla juuri Tellun äiti. Ja silloin kuin esiteini-ikä nostaa päätään voi lohduttautua ajatuksella, että tyttö tulee varmasti pärjäämään elämässään :D

4 kommenttia:

 1. Oi, paljon onnea 10-vuotiaalle! :) Kiva lukea, että Tellu on innostunut käsitöistä! Mä kovasti toivon, että saisin siirrettyä käsityörakkauden seuraavalle sukupolvelle ja ainakin vielä se näyttää ihan mahdolliselta - molemmat virkkaavat milloin oksilla ja milloin lehdillä. Mallioppiminen on aika in. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Meillä tyttö ihan pienestä pitäen on ollut innokas askartelemaan jne. ja siitä hiljalleen on askartelun lomaan tullut yhä laajemmin käsityöt, vaikka itse en juurikaan ole ehtinyt mitään tekemäänkään. Ihana katsoa toisen innostusta :D

   Poista
 2. Ihana 10-vuotias teillä on <3 Kuulostaa onnelliselta ja tasapainoiselta tyypiltä kun tykkää erilaisista asioista laidasta laitaan!

  PS. kaunis tuo kuva hänestä kun hän juoksee pellolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Hän on kyllä ihana ja osaa nauttia niistä elämän parhaista jutuista :)

   Poista