25. elokuuta 2014

Suolaista ja makeaa

 Flunssan kourissa ei meillä oikeastaan kenelläkään ruoka uppoaisi. Sen takia viikonloppuna itse pienestä kuumeesta huolimatta päätin hieman leipoa. Syntyi suolaisia kierteitä ja Omar-piirakkaa, jolla on vähintäänkin mieltä parantava vaikutus.

 Kinkkukierteet
pohja:
2dl vettä
2/3tl suolaa
3rkl oliiviöljyä
5dl jauhoja
1pss kuivahiivaa
täyte:
½ dl tomaattipyrettä
1pss kinkkusuikaleita
pieni sipuli
100g fatajuustoa
juustoraastetta
Lämmitä vesi n. 42 asteiseksi. Sekoita kulhossa jauhot ja kuivahiiva. Yhdistä taikinan ainekset ja alusta kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Itse teen jauhojen keskelle kuopan johon kaadan suolan, öljyn sekä veden ja sekoitan ensin lusikalla ja sitten kädellä. Kohota kaksinkertaiseksi.
 
 Pilko ja kuullota sipuli. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin pellin kokoiseksi levyksi. Levitä tomaattisose ja ripottele täytteen ainekset tasaisesti levylle. Kääri levy rullalle ja leikkaa noin 1½cm paksuja viipaleita. Laita pellille leikkauspinta ylöspäin ja kohentele tarvittaessa muotoa käsin. Paista 225 asteessa noin 15 min.
 

Omar-piirakassa on kaakaopohjan päälle levitettynä purkillisesta kermaa ja reilusta pussillisesta Omar-karkkeja keitetty kuorrute. Pikkutäry koristeli tällä kerta tähdillä.

 Sairastuvalla on enää lapsista yksi, joten josko pian päästäisiin taas normaaliin arkeen käsiksi :)
Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti