16. kesäkuuta 2014

Kesällä huvitellaan, mutta missä?

 Viime kesänä emme vaikean raskauteni takia tehneet oikeastaan mitään normaalista poikkeavaa. Jäi huvipuistot ja muut kesähuvit lapsilta kokematta. Hyvinhän nuo silti viihtyivät, mutta tänä kesänä päätimme huvitella edes hieman. Pari vuotta Tellua vanhemmalla kummitytöllämme on kesäloman aikaan synttärit ja hänelle haluamme antaa pääasiassa lahjaksi aikaamme. Viikonloppu tai viikko kummilassa olisi tälle lapselle tuiki tavallista joten päätimme ottaa tytön mukaan huvittelureissulle. Enää pitäisi löytää kohde, jossa koko porukka viihtyisi.

Särkänniemessä varmasti riittäisi näkemistä ja koettavaa kaikille. Laitteita löytyy joka lähtöön ja lisäksi on tietysti delfinaariota, Koiramäkeä, Angry Birdsejä ja ties mitä muuta. Kaksi elämysavainta ja yksi ipana-avain maksaisivat ennakkoon ostettuna 99€. Epäselväksi jäi tarvitsevatko aikuiset pääsylippuja huvipuiston alueelle, mutta ainakin delfinaarioonhan sellainen tarvitaan selkä Koiramäkeen. Kumpaiseenkin sisäänpääsy ilman ranneketta on 13€ per nassu.

Linnanmäellä kävimme joskus Pikkutäryn ollessa ihan pieni. Laitteita löytyy varmasti kaikille halukkaille, mutta uskaltaako maalaiselämään tottuneita tyttöjä päästää yksin liikkumaan? Epäilen vahvasti ettei pienin laitteessa kävijä jaksa katsella isompien riemua ja isommat taas haluaisivat kieppua laitteissa koko rahan edestä. Pikkutärylle ja myös Jyrälle löytyisi muutamia ilmaisia laitteita, mutta jos kerran ollaan kunnolla menossa huvittelemaan täytyisi varmasti kuitenkin ostaa kolme ranneketta, joille S-etukortilla jäisi hintaa 102€.

Tykkimäki taitaisi olla sen verran pieni, että tyttöjen uskaltaisi antaa liikkua itsenäisestikin. Laitteita löytyisi varmasti kaikille lapsille sillä pieninkin pääsisi tyttöjen kanssa ilmaiseksi kolmeen laitteeseen. Lisäksi kaikki lapset nauttisivat varmasti minimaatilan eläimistä ja kaksi pienintä lasten seikkailumaan keinuista ja kiipeilytelineistä. Jos vanhemmilla vielä riittäisi päivän päätteeksi puhtia, voisi lapset käyttää iltapesulla uudessa vesipuistossa. Pelkillä huvipuiston rannekkeilla ja aikuisten aluemaksuilla hintaa tulee ennakkoon nettikioskista ostettuna 91€.

 100 euroa on siis kovin pieni raha huvitteluissa sillä pitäähän päivän aikana evästäkin nauttia ja saada edes pienet herkut vielä päälle. Yllämainittujen lisäksihän on vielä olemassa Puuhamaa, Visulahti, Muumimaailma ja liuta muita, mutta tänä kesänä me taidamme tehdä valinnan näiden kolmen väliltä. Muumimaailmaa oltiin kyllä ajateltu, mutta annetaan pienimmän vielä hieman kasvaa niin ymmärtää enemmän. Mihin noista kolmesta sitten kannattaa mennä? Lapset kyllä nauttivat varmasti kaikista kohteista joten ei kai tässä valinnassa voi ihan metsäänkään mennä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti