29. toukokuuta 2018

Tämän kesän haaveita mökille

 Koska olemme täällä aivan kesäfiiliksissä, jatketaan hieman mökkijutuilla. Ajattelin tässä hieman raottaa teille tämän kesän mökkiprojektejamme.  Valitettavasti mökin saaminen pelkkään nautiskelukuntoon kestää, sillä listalla on useampi rahaa nielevä asia. Lainaa emme kuitenkaan tahdo näihin juttuihin ottaa vaan olemme edenneet pitkälti 'säästä ensin ja tee sitten'-tyylillä. Koska mökillä ollaan pääasiassa ulkosalla, olemme aloittaneet listan ulkotiloista.

 Viime keväänä aloitimme kunnostamaan mökkirantaa. Totesimme kuitenkin jo viime kesänä, ettei alkuperäinen hiekkamäärä riittänyt ja nyt vesien noustua tuo ajatus vain vahvistui. Rantaan levitetään siis nyt ensin kasettikuormallinen hiekkaa ja mahdollisesti ensi talvena lisää. Tämän jo työnalla olevan rantaprojektin lisäksi tälle kesälle on muutama haave, jotka toivottavasti saadaan toteutettua.

1. Lapset ovat tähän asti leikkineet hiekkakasalla, joka kuitenkin on nyt levitettynä tontille. Ajatuksenani oli muokata mökillä olleesta vanhan puuveneen puolikkaasta lapsille hiekkalaatikko/ leikkilaiva lisäämällä siihen leikkiruori ja purje, mutta trombin jäljiltä vene ei jäänyt tarpeeksi ehjäksi. Jollyroomista löytyisikin vastaavalla ajatuksella Kidkraftin merirosvolaiva, joka antaisi suojaa auringoltakin.

2. Viikonloppuna teimme jo polunpohjaa nuotiopaikkaa varten. Makkaranpaistoa, tikkupullaa, muurikkalettuja ja illanviettoa tulen äärellä olisi siis haaveissa. Espegardin 70cm:n tulipata sopii ympärivuotiseen käyttöön, on melko huoltovapaa ja luulisi riittävän isommallekin porukalle. Se miten nuotiopaikkamme toteutetaan on kuitenkin yhä täysin auki.

3. Lapset viihtyvät rannalla, joten mukavat lepotuolit vanhemmille ovat tarpeen. Tällä hetkellä rantaterassin lisäksi meillä on rannalta löytynyt vain Tellun voittama tuoli, joka ei välttämättä ihan silmääni hivele. Finnish design shopista löytyisi kaunis Skargaardenin H55 kansituoli, mutta tuo unelma maksaa tähän konkurssiin hieman liikaa, 812€.  Jotain vastaavaa olisi kaksin kappalein kuitenkin ostoslistalla.

4. Kesän suurin ja kallein, mutta ehdottomasti tärkein projekti on uusi laituri, joista emme oikeastaan juurikaan mitään edes ymmärrä. Matalan rannan vuoksi kovin lyhyt laituri ei kuitenkaan tule kysymykseen. Suuren koon vuoksi laiturin tulee mielellään myös voida olla vedessä talvella ja kestää jäiden liikettä. Laiturilla pitää olla turvallista lasten oleskella, mutta myös olla paikka veneelle.  Hintaa tälle projektille tulee siis, mutta vielä arvomme käytämmekö hyödyksi vanhan jäänteitä vai tilaammeko osat suosiolla kokonaan uusiksi. Näinä päivinä olisi kuitenkin tarkoitus alkaa tarjouksia kyselemään, jotta mahdollisimman pian pääsisimme onkimaan omalta laiturilta :) Kuvan betonilaituri 8450€ Marinetek.

 Näiden lisäksi piha kaipaisi vielä myös puuliiteriä/suojaa, kesäkeittiötä sekä valaistusta. Mökin yhteyteen tuleva terassikin on jo suunniteltu, mutta näiden toteutusta saamme todennäköisesti odottaa seuraaville kesille. Kunhan nyt ensin saisimme nykyisetkin työnalla olevat projektit valmiiksi :)

2 kommenttia:

  1. Ihania haaveita! Ja vitsit tykkään tuosta hiekkalaatikko-merirosvolaivasta! :) Mökkiin saa kyllä upotettua paljon aikaa ja rahaa, mutta toisaalta sinne on sitten ihana mennä viihtymään! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mökillä olosta nauttii selvästi enemmän, kun paikat on kunnossa :) Me mieluusti panostetaan koko perhettä virkistäviin asioihin ja mökki on juurikin sellainen. Tuo merirosvolaiva olisi taatusti poikien mieleen, sillä usein ovat vedessä jo merirosvoja leikkineet :)

      Poista