27. kesäkuuta 2016

Keskikesän mansikka-raparperikakku

 Olin henkisesti valmistautunut tekemään Pikkutäryn synttäreille ties millaisen teemakakun. Poika kuitenkin toivoi mansikka-raparperikakkua, joten sellainen tehtiin. Kakku teki niin hyvin kauppansa, etten saanut maistaa sitä palastakaan! Varmistaakseni itselleni reilusti kesäistä herkkukakkua, päätin tehdä samanlaisen kuuden munan kakun juhannukseksi. Arvatkaapa kuinka paljon ehdin kakkua saamaan? Tasan yhden palan vieraiden kanssa kahvitellessa!

 Omaan makuuni kakussa olisi hyvinkin voinut olla enemmänkin raparperin makua. Olen kuitenkin käyttänyt tehokkaasti kaikki sekä omani että anoppilan raparperit :D Tai siis tähän kakkuun etsittiin anoppilan viimeiset varret eli oli mentävä sillä määrällä mitä sain. Alla kuitenkin resepti tähän kyseiseen kakkuun. Mikäli tykkäät reilusti raparperisesta, tee puolet isompi satsi kiisseliä.
 Keskikesän helppo mansikka-raparperikakku

pohja:
6 munan gluteeniton pohja
Kesällä myös voi hyvillä mielin mennä siitä mistä aita on matalin ja hankkia valmiin kakkupohjan kaupasta ;) Juhliin tein myös munattoman ja maidottoman version pohjasta ja toimi hyvin.

 Täyte:
noin 0,5l raparperia
noin 1,5dl sokeria
reilu 0,5dl raparperin keitinlientä
noin 1rkl Maizenaa
 vettä

1prk kermaa
noin 1dl kinuskikastiketta (tai esim. sulatettua valkosuklaata)
mansikoita

Päälle:
Kermaa
paljon mansikoita

 Pilko raparperit kattilaan sokerin kanssa ja kuumenna kunnes raparperit ovat pehmeitä. Siivilöi neste niin, että saat kuitenkin nesteen talteen! Tuolla keitinvedellä kostutetaan kakku! Laita raparperit ja noin 0,5dl keitinvedestä takaisin kattilaan. Saosta veteen sekoitetulla Maizenalla. Anna jäähtyä. Vatkaa sillä välin kerma ja kinuskikastike vaahdoksi. Kiisselin jäähdyttyä, levitä raparperiliemellä kostutetun kakkupohjan päälle ensin kiisseliä, sitten kermaa ja lopuksi viipaloituja mansikoita. Mikäli maltat anna kakun tekeytyä yön yli jääkaapissa. Anna lasten koristella kermalla sekä mansikoilla. Vaihtoehtoisesti pursottele ja koristele mansikoilla sekä vaikkapa sitruunamelissan lehdillä.

4 kommenttia:

  1. Nam! Kuulostaa niin hyvältä! Syötiin juuri tänään vohvelia jossa oli raparperihilloketta - sekin oli tosi hyvää :) Raparperi on pop!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, raparperivohveleita! Mä voisin syödä lähes mitä vaan missä on tuota ihanaa herkkua :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ois tuota kyllä mielellään enemmän kuin sen yhden palasen syönyt :D Toisaalta pitäis kai vaan olla tyytyväinen jos kakku uppoaa vauhdilla, kun tuskin se silloin ihan pieleen on mennyt :)

      Poista