31. maaliskuuta 2016

Ihan pönttö juttu

 Muistaako joku kuinka meidän isommat lapset innostuivat viime kesänä puutöistä ja Pikkutäry rakensi itse ison formulankin? Talven aikana tuo innostus nikkarointiin ei ollut kadonnut mihinkään ja niinpä Pikkutäryn pyynnöstä väsättiin pihaan uusi koti linnuille.
 Pöntön rakentaminen olisi ollut enemmän lasten isoisän puuhaa, mutta valitettavasti nyt jäljellä oli vain yksi pönttöihin varattu ja valmiiksi reikiä porattu lauta. Tuosta laudasta meidän piti sitten pönttö kasata, mutta taito loppui kesken pöntön huollettavuuden kanssa.
  Koska ei olla miehen kanssa mitään pönttömestareita, annettiin Pikkutäryn kertoa mitä tarvitaan. Hyvin hän tiesikin reikäpalan lisäksi tarvittavan kolme täysin ehjää seinää, lattian ja tietysti katonkin sekä jotain millä ripustaa pönttö puuhun. Pikkutäry sai myös ihan itse keksiä miten osista saadaan sopivan kokoisia, kun kynää ei merkitsemiseen ollut. Hienosti hoksasi heti homman!
 Suunnittelun jälkeen annettiin poikien sahata ja naulata. Tai Onnia sahaaminen pelotti ja hän ennemmin leikki sahaavansa moottorisahakepillä lautaa :D Naulaaminen taas oli Onninkin mieleen ja välillä tuli jo hieman kiistaa kumman vuoro onkaan. Lopulta kuitenkin saatiin aikaiseksi varsin hieno pönttö :D
 Onnin kuppi meinasi mennä nurin, kun pöntössä ei ollutkaan heti sen valmistuttua vielä tinttiä :D Oli kyllä aika hellyttävä kun kurkki reiästä sisään huhuillen onko ketään kotona♥ Onkos muut kokeilleet linnunpöntön tekoa?

 Tämä puuha ei ole niin vaikeaa etteikö siitä kokematonkin jotenkin selviäisi eli meidän perhe suosittelee uuden kodin rakentamista pihan linnuille! Tai jos silti meidän esimerkistä huolimatta epäilyttää niin kannattaa antaa lasten nikkaroida muuten vaan :)

8 kommenttia:

 1. Ihana pönttö ja parasta on just itse tekeminen :)
  Meillä esikoinen oli jossain välissä tehnyt koulussa vähän pönttöä muistuttavan rakennelman <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää yhteiset puuhat on kyllä juuri parasta :) Eikä sillä lopputuloksella niin väliä ole, kunhan on hauskaa!

   Nuo koululaisten tekeleet on kyllä aika suloisia kanssa♥

   Poista
 2. Kivan linnunpöntön saitte kasaan. :) Hih, ihana Onni. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan odotellaan niitä asukkaita :D Ja Onni on kyllä nimensä veroinen pakkaus♥

   Poista
 3. Ihanaa perhepuuhaa :) ei olla koitettu koska meillä ei ole ollut puuta johon kiinnittää pönttöä.. Nyt meidän uudella tontilla tosin olisi puita johon voisi väkertää jotain... Hihii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuttomalle pihallehan voisi talveksi nikkaroida vaikka lintulaudan. Tai sitten vaan kesällä tehdä kaarnaveneitä! Pääasia, että on jotain hauskaa yhteistä puuhaa :)

   Poista
 4. Onpa upee pönttö!! Varmasti olivat lapset ansioituneesti ylpeitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Tätä pönttöä on kyllä jo ylpeänä esitelty :D

   Poista