28. heinäkuuta 2014

Lapsuuden makuja

 Lapsille on tänään uponnut ruoka todella huonosti. Hetken mietin mitä sitä tekisin iltapalaksi ja muistin oman lapsuuteni. Rakas isoisäni teki aina makaronivelliä jos en muuten saanut ruokaa alas suustani. Siis juurikin kesäisin ja kipeänä ollessani. Päädyin jakamaan lapsuuden makumaailmaani lapsilaumalle. Velli meni itseltäni vähän soveltamiseksi, mutta upposi hienosti lapsille.

Makaronivelli
1l maitoa
reilu 2dl makaronia
1 rkl jauhoa
ripaus sokeria ja suolaa
nokare voita

Kaikessa helppoudessaan keitä makaronit maidossa, suurusta, keitä hiljalleen vielä n. 5min ja mausta. Itse keitin ensin kaikkien makaronien ollessa vähissä Pikkutärylle soveltuvia ja lisäsin pojan annoksen ottamisen jälkeen kaapista löytynyttä pastaa. Vellissä kun makaronien on tarkoituskin olla ylikypsiä.

 Onko teille jäänyt jokin erityinen makumuisto lapsuuden mummolasta?

2 kommenttia:

  1. Määkin olen kipeänä syönyt makaroonivelliä. Nyt tein lapsille kesäkeittoa ja ainoa joka sitä söi oli poika muut närppi vain potut. Itse tykkään maitopotuista, tillilihasta ja kaikista niistä lapsuuden ruuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tyttö rakastaa kesäkeittoa, mutta isompi pojista ei suuhunsa laittaisi. Tillilihaa voisikin kyllä kokeilla sillä tytön kasvimaassa on valtavasti tilliä. Josko itse tehden omat kouluaikaiset traumatkin unohtuisivat :)

      Poista