13. huhtikuuta 2018

Viikonlopun herkutteluun itsetehtyä limpparia

 Viikonloppu on taas aivan kynnyksellä ja ihanan keväinen sää on vihdoin täällä. Keväistä viikonloppua juhlistamaan onkin mukava tehdä lasten kanssa itse viikonloppuherkuksi limonadia. Monissa ohjeissa valmistumiseen menee aikaa vuorokausi, mutta tässä on hätäisemmille sopiva versio, joka meidän lasten suussa kulkee vaatimattomasti maailman parhaana juomana.
Vanhanajan limonadi
2½ dl vettä
noin 2dl sokeria
noin 1 sitrushedelmän kuori
2dl sitrushedelmän mehua
noin 8dl vettä tai kivennäisvettä/ vastaavaa muuta kuplivaa

 Pese sitrushedelmä huolellisesti ja kuori värillinen osa kuoresta. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja lisää kuoriviipaleet. Sitruuna kaipaa tuon 2dl sokeria, mutta makeammat pärjäävät hieman vähemmälläkin. Kiehuta seosta hiljalleen noin 15 min tai kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Ota kuoret pois ja jäähdytä. Lisää jäähtyneeseen seokseen hedelmän mehu ja laimenna vedellä tai kuplivalla. Koristele esim. jääpaloilla, hedelmäviipaleilla tai yrteillä.

 Me käytimme omaan limppariimme tällä kertaa veriappelsiinia, mutta lasten suurta herkkua on myös sitruunasta sekä verigreipistä valmistetut versiot. Tämä herkkujuoma sopii mainiosti myös lasten juhliin tai vaikkapa vappuunkin, mikäli unohtaa laittaa siman ajoissa tulemaan ;)

 Herkullista ja hauskaa viikonloppua♥

2 kommenttia:

  1. Oi, näistä tulee aina niin kesäinen fiilis! ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Mitä lämpimämpää on, sen useammin meillä lapsetkin kaipaavat omatekoisia juomia :)

      Poista