12. helmikuuta 2016

Sormivärit itse tehden

 Ainaisen sateen keskelle on mukava keksiä jotain jännittävää puuhaa. Askartelemiseen, piirtelyyn ja maalaamiseen löytyy meiltä aina innokkaita touhuajia. Vielä jännempää niistä kuitenkin tulee tekemällä ensin tarvikkeita itse. Aikaisemmin blogissa on jo tehty ainakin taikahiekkaa ja muovailuvahaa sekä jaettu ohje katuliituihin. Tällä kertaa me teimme itse sormivärejä, joita myös pienet kummilapseni saavat ystävänpäiväksi.

 Ensin täytyy todeta, ettei näiden sormivärien rakenne ole aivan samanlainen kuin kaupasta ostettujen. Hyvin näillä kuitenkin taideteoksia tekee ja itse tehden saa värisävyjä joita kaupassa ei välttämättä edes myydä :) Toiset tekevät sormivärit vain yksinkertaisesti sekoittamalla väriä kermaviiliin tai piimään, mutta tämän postauksen värit sopivat myös maitoallergisille!
Sormivärit
3tl sokeria
½tl suolaa
1 1/5dl maissitärkkelystä
4 4/5dl vettä
 Sekoita aineksia paistinpannulla tai laajassa kasarissa kunnes seos sakenee. Värjää elintarvikeväreillä tai kuten taikahiekkaohjeessa marjoista saatavalla värillä. Jäähdytä. Jos käytät pilttipurkkeja, suosittelen värjäämistä ennen purkkiin laittoa. Purkissa tasaiseksi värjääminen oli hieman hankalaa.

 Meillä ei maltettu odottaa värien jäähtymistä täysin. Toimii siis näinkin, mutta parempia ovat kunnolla jäähdyttyään :) Värit säilyvät jonkun aikaa hyvin suljetussa purkissa tai rasiassa. 

 Mukavaa viikonloppua♥

8 kommenttia:

  1. Oi miten ihana projekti! :D Nyt voitte sitten toivotella oikein värikästä ystävänpäivää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on hurjan helppokin! Toivottavasti kummilasten vanhemmat on näistä yhtä innoissaan kun mekin :D Lapsethan nyt ainakin rakastaa värejä, paitsi Onni, joka kammoaa sormien sotkeentumista. Toisaalta nää ei kyllä ainakaan meillä aiheuttaneet niin suurta sotkuakaan kuin kaupan värit.

      Poista
  2. Ooh! Mulle ei ole tullut mielenkään, että sormivärejä voisi tehdä itse! Siis muitakin kuin niitä vauvamaaleja kiisseleistä ja marjamehuista. Kiva! Tuo värien koostumus vaikuttaa aika samalta mitä meidän tämänhetkisissä sormiväreissä on - tuollainen ohuehko eikä sellainen täyspeittävä. Tykkään väriemme koostumuksesta tosi paljon, mutta iso miinus on se, etteivät värit lähde pesussa vaatteista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella tulee tosiaan ohuekoja värejä ja ainakin Tellu tykkästyi kovasti. Värit lähtee myös sormesta ihan kohtuullisesti pelkästään pyyhkimällä eli ekaa kertaa meillä ei ollut vessan kahva maalissa, vaikka toki käsien pesua vaatiikin :D

      Poista
  3. Olipas kiva tämmöinen ohje. :)
    Mukavaa viikonloppua myös sinne.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Nää värit oli kyllä kivoja yhdessä lasten kanssa tehdä ja käyttää :)

      Poista
  4. Kiva vinkki! Kiitos 😊
    T. Nelliina

    VastaaPoista