16. marraskuuta 2015

Ei pelkästään tytöille

 Onni on rakastanut aivan pienestä lähtien kaikkia kulkuneuvoja sekä koneita. Imuri on ollut suuri kauhistus, mutta miehiset koneet mahtavia. Kutsumme toisinaan Onnia pikkuiskäksi ja hän onkin aivan kuin kopio isästään!

 Onnin syntymän jälkeen monet sukulaiset ja tuttavat totesivat, että nythän meiltä alkaa joutamaan nuket ja muut tyttömäiset lelut kiertoon sitä mukaa kun Tellu ei niillä enää leiki. Järkytin vanhempia ihmisiä toteamalla, että voihan vauvakin siskonsa leluista innostua. Enkä ollut lainkaan väärässä!
  Meidän pikkuiskä on erittäin innokas ruuan laittaja, mutta myös kova hoitamaan vauvoja! Hän vaihtaa yllättävän sujuvasti vauvojen vaatteet, käyttää potalla ja väsymyksen tultua laittaa sadun kautta nukkumaan. Niin ja pinkit vaunut saavat kyytiä, kun Onni lähtee vauvan kanssa kauppaan! Ellei sitten turvakaukalo mahdu miesten autoon :D
 Vanhempien puuhistahan ne lapset usein mallia leikkeihinsä ottavat. Onnikin laittoi vauvan omissa rattaissaan kirjaimellisesti ulos nukkumaan päikkärit sillä ulkonahan ne nukutaan! Myös kaikki muu nukkeleikeissä on hyvin pitkälti Onnin omakohtaisesti oppimaa.

 Voidaanko siis tänä päivänä muka enää puhua tyttöjen ja poikien leluista tai leikeistä? Pojat voivat hyvinkin leikkiä nukeilla, poneilla yms. ja tytöt vastaavasti olla vaikka hurjia ninjoja. Pikkutärykin oli hyvin otettu kun eräs tyttö kerhossa halusi juuri hänen kanssaan leikkiä Batman ja Robin-leikkiä. Leikki on lapsen työtä ja eihän meillä aikuisillakaan ole enää naisten ja miesten ammatteja vaan työn valintaan vaikuttavat omat mielenkiinnon kohteet.

 Leikkisää alkanutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Ihana :) Meillä kävi aivan toisinpäin. Minä kun tietenkin menin ostamaan nuken meidän vanhimmalle pojalle siinä toivossa, että minä jotenkin saisin hänet innostumaan siitä. Noh, niin ei käynyt. Hän leikkii edelleen monstereilla ja dinoilla ja nuorempi veli taas pääosin pikkuautoilla. Yritin kannustaa ja noudattaa tällaista ns. "sukupuolineutraalia" kasvattamista, mutta lapsemme kiinnostuivat silti "poikamaisista" jutuista.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään isompi pojista mistään nukeista välittänyt eikä siskonsa kanssa juuri mitään tyttömäistä ole leikkinyt. Poikamaista sen on pitänyt olla ja tyttöjen jutuista on saanut tyttöbakteereja. Yäk :D Rauhallinen Onni on toisenlainen tässäkin asiassa. Kulkuneuvot ovat hänelle rakkaita, mutta täytyyhän jonkun pitää välillä nukeistakin huolta :)

      Poista