6. joulukuuta 2012

Varautumista

 Muistan kuinka hieman Tellun syntymän jälkeen luin hormonihuuruissani lohduttomasti itkien uutista perheen menehtymisestä tulipalossa. Seuraavana päivänä hain kaupasta sammutuspeitteen ja käsisammuttimen, josta mies jaksaa kuittailla vielä tänä päivänäkin. Ei sen takia, että varautuminen olisi hänestä hölmöä vaan koska nämä välineet lojuvat nyt jossain kaapin perällä. Eiväthän ne sieltä tosipaikan tullen mitään auta, mutta tunnustan etten keksinyt tarpeeksi huomaamatonta paikkaa niille enkä halunnut niiden olevan osa sisustusta. Tarkoitus oli sammutuspeitteeseen ommella uusi kääre vaan tähän päivään mennessä sitä ei ole valmistunut.

 Nyt onneksi tähän ongelmaan saa valmiita ratkaisuja. Vai mitä sanotte tästä
Ivana Helsinki fanny. Kuva täältä
 Sammutuspeitteen värivalikoimasta löytyy myös mm. turkoosia, pinkkiä ja mustaa eikä hintakaan ole hyötyyn nähden huima.

 Ymmärrän, että julkisissa tiloissa yms. alkusammutusvälineet on hyvä olla selvästi esillä, jolloin niiden alkuperäinen punainen väri on varsin toimiva.  Esim. tätä ranskalaista Fire designin käsisammutinta ei välttämättä paniikissa älyäisi vieraassa kahvilassa alkusammutusvälineeksi, mutta kotiin se sopisi tylsää punaista möhkälettä paremmin.
  Toisaalta, jotta alkusammuttimesta saa täyden hyödyn, pitäisi sitä osata käyttääkin. Kaunis sammutin ei siis yksinään vielä auta ellei jossain ole ohjeita.

Turvallista joulunaikaa! 

ps. Myräkän jälkeen päätin varautua hieman myös sähkökatkoksiin ostamalla ladattavan led-lyhdyn valoa tuomaan. Saa nähdä onko lyhdystä apua tarpeen tullen lataamattomana jossain kaapin perillä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti