20. kesäkuuta 2012

Kesälukemista

 Meillä niin lapset kuin heidän äitinsäkin rakastavat kirjoja. Lapsilla onkin niitä valtavasti ja kirjastossa ollaan vakiovieraita. Kirjasuosikit lapsilla vaihtelevat, mutta joitain hittejä jaksetaan silti lukea vuodesta toiseen. Tellu esim. rakastaa Grimmin satuja, Mauri Kunnaksen kirjoja ja Minttu-sarjaa. Pikkutäry on yllättänyt satuinnostuksellaan ja jaksaa kuunnella jo todella pitkiä satuja. Suosikkeja pojalla on tällä hetkellä kuitenkin kaksi ylitse muiden

Kuva täältä
 Ajattelin, että tämä Masa Mainio kertoo traktoreista- kirja kiinnostaisi vielä poikaa vain kuvien kautta, mutta väärässä olin. Kirjaa pitäisi lukea ties kuinka monta kertaa peräkkäin. Pian poika varmaan osaa ulkoa niin traktorin osat kuin niiden historiaakin. Pojan kummi varokoon ettei seuraavalla vierailulla traktorin napit ja vivut saa kyytiä.

Kuva täältä
Vanttu ja Vaari kirjaa on myös ahkerasti luettu. Pikkutäry on itse ihan vaarin poika, joten ehkä samaistuu Vanttuun? Tarina on sopivan jännittävä ja voi kuinka hauskaa onkaan kun vaari tekeekin matolaatikosta hienon junan.

 Näiden lisäksi meillä luetaan iso kasa pienten auto- ja traktorikirjoja. Maalaispoika selvästi rakastaa maalle sijoittuvia kirjoja, joissa vilisee kotieläimiä ja ennen kaikkea niitä traktoreita. Kirja ei siis voi olla huono jos siinä vaan on traktori.

 Itse suosin mielummin lapsille hyväksi havaittuja klassikoita. Kirjainnostuksemme tietävät sukulaiset taas pelaavat usein varman päälle ja tuovat jonkin uutuuskirjan. Hyvin harvoin mikään kirja on saanut lapsilta huonoa vastaanottoa. Nyt kuitenkin isovanhemmat taisivat pelata aivan varman päälle tuodessaan lapsille juhannuslukemiseksi uutuuskirjoista tämän
Kuva täältä
Hevisaurukset huvipuistossa ei voi kuin upota täysillä saurusfaneille. Pikkutäry ei vielä huvipuistojen päälle ymmärrä ja ei siksi ehkä täysin ymmärrä missä mennään, mutta Telluun tämä uppoaa. Päivittäin Tellu onkin nyt laittanut yhtyeen cd:n soimaan, tehnyt peitoista ja tyynyistä mukavan majan huoneeseensa ja tutkinut pitkät tovit kirjan kuvia. Klassikkokirjoja tämä ei kuitenkaan ole syrjäyttänyt vaan Tellu tahtoo yhä iltasaduksi jonkun Grimmin ja Pikkutäry taas jonkun traktorikirjoistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti