28. toukokuuta 2012

Pieni rakkojalka

 Mummo kyseli josko päästäisiin yhdessä Pikkutäryn viallisia kenkiä vaihtamaan ja niinpä lähdettiin päivän retkelle. Kiireessä en älynnyt ettei ehkä kannata niitä sandaleita jalkaan laittaa ja koska kävelymatkaa ei montaa sataa metriä ollut ja oli tarkoitus käydä vain kenkäkaupassa rattaat jäivät kotiin. Kenkäkaupassa päivä parani entisestään, kun kenkien palautus eikä vaihto onnistunut. Liike käy korjauttamassa kengät suutarilla ja soittavat mummolle, kun ovat noudettavissa PISTE. Ensin yrittivät vaan passittaa meitä itse suutarille ja mummo olisi kiltisti varmasti vain marssinutkin. Itse pidin kuitenkin pään kovana (jes kerrankin, vaikka ujona yleensä vaan vetäydyn tilanteista!) ja sanoin useaan kertaan ettei lapsenkaan kengän kuulu hajota parissa päivässä ja ei kai selvän valmistusvian korjaaminen kuitenkaan kuulu mennä meidän omaan piikkiin. Siinä pikkutäry seisoi ilman kenkiä kaupan lattialla. Sanomattakin oli selvää, että jotainhan sitä jalkaan tarvisi laittaa, joten pakkohan se oli kengät ostaa. Ärsytti, kun myyjäkin tilanteen tajusi ja tyrkytti ylisuuria poistokorin kenkiä ja katosi takahuoneeseen kun sanoin etteivät ne istu enkä osta pakosta halpojakaan kenkiä ilman jatkokäyttöä. Pitkällisen, pojan hermot vieneen sovittelun jälkeen ainut istuva kenkä, jolla voi olla käyttöä myöhemminkin, oli tämä Super fitin

Varmaan arvaattekin ettei meillä mitään sukkia matkassa ollut ja kävelymatka autoon aiheutti pojan kantapäähän ikävän ison rakon :(  Enää ei yhtään arastella juosta paljain jaloin sillä kenkiähän Pikkutäry ei loppupäivässä jalkaansa halunnut. Koska rakko oli kipeä, täytyihän pojan syödä urakalla jäätelöä. Ensin tarjosi mummo ja kipeää rakkoa näyttämällä poika kinusi jäätelön myös vaarilta. Mieheltäkin äsken yritti, mutta jostain syystä jätskisellä paidalla ei pyyntö mennyt läpi :)

 Käytiin muuten kotimatkalla vielä matkan varrella olleessa Citymarketissa nappaamassa KangaROOSin Rock-sandaalit (onneksi olivat isoa kokoa ja mahtuivat jalkaan), sillä eihän me tiedetä koska oikein saadaan korjaukseen menneet kotiin asti. Tälläinen viikon alku meillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti