3. huhtikuuta 2012

Ajatukset vauva-ajassa

 Myönnän kärsiväni kroonisesta vauvakuumeesta. Pikkutäryn lähestyessä 2 vuoden ikää ja muututtua pienestä suloisuudesta isommaksi ei aina niin suloiseksi täystuholaiseksi olen huomannut miettivän yhä useammin pojan vauva-aikaa. Oikeastaan en muista siitä juuri mitään. Pikkutäry kyllä kastettiin, oli pari kesää ja jouluakin muine juhlapyhineen, mutta mitään kunnon muistoa ei valitettavasti ole jäänyt mieleen vaan mielessä on vaan allergioiden selvittelyä, pienen kipuitkua, unettomuutta ja kaupan päälle jatkuvaa sairastelua. En tiedä haluaisinko oikeasti vielä kerran kokea ihanaa unohtumatonta vauva-aikaa sillä tällä hetkellä pelkäisin varmasti kovasti uusintaa Pikkutäryn ensimmäisistä vuosista. Oikeastaan ehkä vasta nyt hiljalleen kevään tullessa alkaa tulemaan tunne, että me selvittiin. Mutta ainahan sitä saa haaveilla ja eihän sitä tiedä josko sitten kuitenkin vielä joskus :)

 Leikitään nyt kuitenkin ajatuksella, että päästäisiin vauvahankintoja tekemään. Meillä on paljolti kaikkea tallessa, mutta jotain jäin Pikkutäryn aikana kaipaamaan mitä en vaan väsymykseltäni saanut hankittua.
Doomoo meille tulisi varmasti. Meillä ei lapsilla sittereitä ole ollut. Kuitenkin etenkin Pikkutäryn kanssa oli tilanteita jolloin poika piti laskea maahan, jossa ei viihtynyt. Jälkiviisaana tiedän ettei makuuasennossa ollut hyvä olla. Doomoo kuitenkin sopii silmääni paremmin kuin perussitterit ja plussaa pitkästä käyttöiästä.


Vaunusuoja olisi ehdoton hankinta. Pihallamme tuulee lähes aina eikä löydy koko päiväunien ajaksi auringolta kokonaan suojaisaa paikkaa. Puhumattakaan talven lumituiskuista. Tilata voisi esim. Miniq:sta Samaiseen pakettiin voisi klikata Lifefactoryn tuttipullonkin, jos sellaiselle olisi tarvetta. Meidän ronkelit eivät ole tuttipullolle oppineet, vaikka nuorimmaista yritettiin opettaakin hoitoon saamisen toivossa.
Flexi bath-kylpyamme toisi lisätilaa pesuhuoneeseen, sillä säilytys vie normaalia vähemmän tilaa. Pohjatulppakin helpottaisi tyhjentämistä. Toisaalta en tiedä saako tähän sitten miehen selälle niin hyväksi todettua kylpytukea.

 Meillä poitsu alkaileekin jo heräilemään, joten lopuksi pikaisesti vaan muutama sana vaatteista. Valkoista, neuletta ja kietaisumallia; ne olivat Pikkutäryllä käytetyinpiä. Kietaisubodyt oli kätevä pukea. Valkoinen pysyy ihan pienillä vauvoilla jopa puhtaana ja erilaiset pienet neulehaalarit yms. vaatteet vaan on ihania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti